Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
13/12/2022 u 19:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Francuzi u strahu zbog utakmice sa Marokom: Čak 10.000 policajaca čuvaće red na ulicama

Ministar policije je najavio da će slavlje pobjedničkog tima poslije utakmice obezbjeđivati deset hiljada policajaca u cijeloj zemlji, od čega pet hiljada u Parizu. Na Jelisejskim poljima biće 1.200 čuvara reda

Francuska strahuje od sukoba navijača i nereda koji bi mogli da uslijede na njenoj teritoriji poslije meča polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru između Francuske i Maroka.

Ministar policije Žerald Darmanen je zato najavio da će slavlje pobjedničkog tima poslije utakmice obezbjeđivati deset hiljada policajaca u cijeloj zemlji, od čega pet hiljada u Parizu. Na Jelisejskim poljima biće 1.200 čuvara reda.

Takođe, biće zatvoren za saobraćaj deo kružnog autoputa oko Pariza koji vodi do Šanzelizea, kao i više stanica gradske i prigradske željeznice u francuskoj prestonici.

U Francuskoj zvanično živi preko 800.000 Marokanaca, ali se procjenjuje da ih možda ima i do 1,3 miliona. Oni su već u Parizu i drugim evropskim gradovima proslavljali pobjede svog tima u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva, a u pojedinim trenucima je dolazilo i do sukoba sa snagama reda.

Na Jelisejskim poljima je do sada bilo i zapaljenih automobila i uništene imovine, a do napetosti sa policijom i nereda dolazilo je i u Nici, Briselu...

Francuske vlasti strahuju za bezbjednost naročito sada, jer se u eliminacionom dijelu takmičenja direktno susrijeću Francuska i Maroko.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:55