Dalić i Kovačić / - FOTO: HNS
01/12/2022 u 13:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvati 19 godina bez pobjede nad Belgijom u takmičarskim utakmicama

Fudbaleri Hrvatske večeras će o d16 sati igrati protiv Belgije, odlučujući meč za plasman u osminu finala Svjetskog šampionata

Do sada su se Hrvati i Belgijanci osam puta sretali, obje selekcije imaju po tri pobjede, dok ej dva puta bilo neriješeno.

Večeras će na stadionu Ahmad bin Ali prvi put odmjeriti snage i na nekom velikom takmičenju, a dodajmo da Hrvatska u zvaničnoj utakmici nije pobijedila Belgiju 19 godina, podsjeća Index.hr.

Posljednji put Hrvatska i Belgija su igrale u junu prošle godine u Briselu. Bila je to generalna proba uoči Eura, a domaćin je slavio 1:0 golom Romelua Lukakua u 38. minuti. 

Prvi meč odigran je u Briselu 2. septembra 2000. u kvalifikacijama za SP u Japanu i Južnoj Koreji. Utakmica je završena bez pogodaka, a hrvatsku reprezentaciju vodio je Miroslav Blažević.

Revanš je bio 6. oktobra iduće godine na stadionu Maksimir. Ćiro nije dočekao revanš, dobio je otkaz nakon remija protiv Škotske, a reprezentaciju je preuzeo Mirko Jozić. Hrvatska je slavila 1:0 golom Alena Bokšića u 82. minutu i izborila plasman na Svjetsko prvenstvo.

Slijedile su dvije utakmice u kvalifikacijama za EP u Portugalu 2004. godine, a Hrvatsku je vodio Oto Barić. U prvom susretu, u martu 2003. u Zagrebu, Hrvatska je deklasirala suparnika 4:0. 

Od tada Hrvati ne znaju za trijumf nad Belgijancima.

Što se tiče tabele, Hrvatska je u boljoj situaciji jer ima četiri boda, a Belgija jedan manje i potreban joj je trijumf.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:20