Zlato u Tirani / -FOTO: TK BESA
01/10/2023 u 20:28 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Andrea Berišaj zlatna u Tirani

Juniorka Tekvondo kluba Besa osvojila prvo mjesto na internacionalnom bodovnom G1 turniru Albanija open u Tirani, koji je okupio više od 500 takmičara

Juniorka Tekvondo kluba Besa, Andrea Berišaj, osvojila je zlatnu medalju na internacionalnom bodovnom G1 turniru Albanija open u Tirani, koji je okupio više od 500 takmičara.

Berišaj je u finalnom meču kategorije do 63 kilograma pobijedila naturalizovanu Austrijanku Almu Buljubašić. Prethodno je u polufinalu ubjedljivo eliminisala Rumunku Stefaniju Kroitoru.

-Moram istaći da smo Andrei promjenili kategoriju, jer do 59 kilograma u prethodnom periodu nije imala dovoljno snage i opet sada smo je vratili u pobjednički niz, kao u prvoj polovini godine, rekao je trener Bese Nikola Gegaj agenciji "Mina".

Drugi predstavnik Bese u juniorskoj konkurenciji, Leo Gegaj, nije uspio da se domogne medalje u kategoriji do 78 kilograma.

-Dobio je samog sebe kaznama protiv Rumuna Saza, kazao je Gegaj.

On je naglasio da je u Tirani trebala da nastupi i Anđela Berišaj u seniorskoj konkurenciji, u kategoriji do 73 kilograma.

-Na žalost odustali smo od nastupa, jer nije bilo u njenoj kategoriji četiri takmičarke, pa rezultat ne bi bio bodovan za kvalifikacije. Žao nam je, jer tek od ovog mjeseca kreće završni kvalifikacioni ciklus za Olimpijske igre u Parizu, kazao je Gegaj.

On je istakao da su dobili punu podršku Crnogorskog olimpijskog komiteta u finansijskom i stručnom smislu, kako bi ispratili taj kvalifikacioni ciklus.

-Očekuju nas turniri, jedan za drugim, skoro svake sedmice do Nove godine, gdje budemo imali konkurenciju. Andjela bi trebala tokom novembra da se pusti u olimpijsku kategoriju do 67 kilograma, što neće biti lako, jer nemamo pauzu za posebne pripreme, rekao je Gegaj.

On je podsjetio da je u Tirani nasupio i Marko Ujkaj (do 74), ali bez uspjeha.

-Izgubio je od Indijca, a to je posljedica neredovnog treniranja zbog posla. On je mlad i neiskusan, tek se od njega očekuju rezultati, rekao je Gegaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:24