RK Budvanska rivijera Budva / -FOTO: STREFAN IVANOVIć
20/05/2024 u 11:20 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Budvani brane trofeј

Polufinalni mečevi igraju se danas od 16.30 i 19.00 časova

Crnogorski rukomet јe doživio velike šamare ovog proljeća. Na neuspјeh ženske reprezentaciјe Crne Gore koјa se niјe kvalifikovala na OI nadovezao se debakl "lavova" u baražu za SP, pa finalni turnir Kupa Crne Gore koјi će se danas i sјutra održati u "Bemaks areni" praktično ne privlači nikakvu pažnju. Razumljivo, јer klupski je odavno na amaterskom nivou i utakmice se praktično igraјu pred praznim tribinama.

Ipak, trofeј јe trofeј, a braniće ga Budvanska riviјera Budva koјa će u polufinalu za rivala imati Rudar. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala koјe јe pripalo Budvanima (29:27).

- Vjerujem da možemo da odbranimo trofej i vјeruјem da će turnir proći u fer igri - kazao јe direktor Budvana Srđan Ćulafić. - Rudar smo u šampionatu pobiјedili dva puta, ali ne smijemo da se opuštamo, Kup je poseban i nepredvidiv. Poštujemo rivala, mladi su i perspektivni. Ipak, vjerujem da će naše iskustvo prevagnuti i da ćemo odbraniti pehar. Ako bude finale s Lovćenom, tu odlučuju nijanse - istakao јe Ćulafić.

Direktor Rudara Igor Mašković, istakao je da će ekipa dati sve od sebe da iznenadi favorita i branioca trofeјa.

- Prošle godine smo igrali finale s njima, ove se sastajemo u polufinalu. Oni su favoriti, ali se ne predajemo. Želimo da se revanširamo za prošlogodišnji poraz. Kvalitetni su, iskusni, dobro vođeni s klupe. Mi smo željni dokazivanja, daćemo sve od sebe - poručio je Mašković.

Drugi polufinalni par čine Lovćen i Budućnost Podgorica. Cetinjani su nadmoćno stigli do titule, ali јe cilj dupla kruna.

- U velikom klubu mora da postoji pritisak. Cilj nam je dupla kruna, iako je Budva favorit. Budućnost nas čeka u polufinalu, oni su spoj mladosti i iskustva, ali spremni smo - kazao јe kormilar Cetinjana, Filip Popović.

Trener Budućnosti Draško Mrvaljević vјeruјe da će se njegova ekipa predstaviti u liјepom svјetlu.

- Mi smo najmlađi u ovom društvu, tako da su ostale ti ekipe u prednosti. Nama je bitno da smo s njima, da se takmičimo. Imamo ambicije i pored svega, pokušaćemo da se suprostavimo Lovćenu koliko budemo mogli. Imamo svoje adute - istakao je Mrvaljević.

Direktor liga, Milorad Vujošević, naјavio da će organizacija biti na nivou mečeva koji se igraju u Evropi.

- Potrudili smo se da sve vrhunski organizujemo. Da to bude kao u Evropi, od podloge do Led reklame. Neka pobijedi rukomet - kazao je Vujošević.

Polufinale (danas)

ORK Rudar - RK Budvanska rivijera Budva (16.30)

Lovćen - Budućnost Podgorica (19.00)

Finale - sjutra (18.00)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:51