Tomić i Redžepagić / -FOTO: POK/IGOR MILIC
27/11/2023 u 11:23 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CKB novi sponzor Paraolimpijskog komiteta Crne Gore

Ugovor potpisali Dino Redžepagić i Igor Tomić

U susret IBSA golbal Evropskom prvenstvu, koje će se održati u Podgorici od 6. do 17. decembra, ozvaničena je saradnja CKB-a i Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Dino Redžepagić, član Upravnog odbora CKB-a nadležan za Sektor poslovanja sa fizičkim licima i Igor Tomić, predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore potpisali su sponozorski ugovor kojim banka podržava učešće našeg tima na predstojećem takmičenju.

IBSA Evropsko golbal prvenstvo za muškarce i žene jedno je od najznačajnijih međunarodnih sportskih takmičenja za osobe oštećenog vida.

U sportskom kompleksu,,Verde“ od 6. do 17. decembra, 20 nacionalnih golbal timova iz 12 zemalja nadmetaće se za što bolji rezultat u sportu koji od 1976. godine ima status paraolimpijskog sporta.

,,Ponosni smo što smo dio ove inspirativne priče o hrabrosti, izuzetnosti i posvećenosti. Podrška koju smo pružili Paraolimpijskom komitetu Crne Gore izraz je naše zajedničke vizije - stvaranje društva u kojem svi imaju priliku da ostvare svoj pun potencijal. Nadam se da će naš primjer uticati i na podizanje svijesti o važnosti inkluzivnog sporta, kao i da ćemo zajedničkim inicijativama raditi na unapređenju infrastrukture i uslova za trening paraolimpijaca“, istakao je Dino Redžepagić, član Upravnog odbora CKB-a nadležan za sektor poslovanja sa fizičkim licima.

,,CKB je izbor Paraolimpijskog komiteta Crne Gore od njegovog osnivanja. Jačamo našu saradnju i ovom podrškom koja puno znači našim paraolimpijcima u susret Evropskom prvenstvu u golbalu čiji smo domaćini u Podgorici. Iskreno se zahvaljujemo i vjerujem da zajedno možemo stići do jednog sjajnog rezultata crnogorskih paraolimpijaca“, poručio je Igor Tomić, predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Počeci golbala u Crnoj Gori vezuju se za 2015. godinu, kada je osnovan prvi i za sada jedini golbal klub u Crnoj Gori -,,Nikšić“ koji predstavlja i jezgro crnogorske golbal reprezentacije.

Nastupajući za klub i reprezenaciju, naši sportisti su u ovoj disciplini osvojili najviša odličja na preko 30 međunarodnih turnira i takmičenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. februar 2024 20:47