Nikola Malović / -FOTO: MINA
24/10/2023 u 20:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crna Gora bez medalje prvog dana

Kataš Vladimir Mijač zaustavljen je u drugom krugu, Nemanja Jovović prošao je dva kola, Nikola Malović upisao je jednu, dok su bez pobjede nastup završili Milena Jovanović i Vasilisa Bujić

Karate reprezentacija Crne Gore bez medalje završila je prvi takmičarski dan 26. Svjetskog seniorskog prvenstva u Budimpešti.

Kataš Vladimir Mijač zaustavljen je u drugom krugu, Nemanja Jovović prošao je dva kola, Nikola Malović upisao je jednu, dok su bez pobjede nastup završili Milena Jovanović i Vasilisa Bujić.

Mijač je u katama pojedinačno sa 38,7 poena, kao četvrtoplasirani u grupi, izborio drugi krug, u kojem je 39 poena bilo dovoljno samo za šesto mjesto.

Jovović je u kategoriji preko 84 kilograma bez borbe dobio prvi meč, nakon što se njegov rival, Jusuf Alotaibi iz Kuvajta, nije pojavio na tatamiju.

U drugom kolu pobijedio je Mađara Botonda Kapdera 3:2, dok je u trećem izgubio od Anesa Bostančića iz Bosne i Hercegovine 1:0.

Malović je u kategoriji do 84 kilograma na startu bio bolji od Meksikanca Luisa Andresa Vaskeza 4:3, dok je u drugom iznenađujuće zaustavljen od Senegalca Mahtara Diopa.

Borba je završena 2:2, ali je presudio prvi osvojeni poen Diopa.

- Žao mi je zbog tog poraza, jer sam naporno trenirao, došao sam spreman na šampionat i imao kvalitet da se umiješam u borbu za medalju. Vodio sam do nekoliko sekundi do kraja, presudio je taj poen nakon čelendža. Bolji sam borac od njega, to sam i dokazao na tatamiju, ali su nijanse odlučile, ovoga puta na njegovu stranu - rekao je Malović.

Na isti način i istim rezultatom izgubila je i Jovanović (preko 68) od Dijane Bote iz Srbije.

U kategoriji do 68 kilograma od Bujić bolja je bila Robin Van Vicel iz Holandije (5:3).

Selektor Almir Cecunjanin kazao je da je zadovoljan nastupom Jovovića.

- Dobro je radio, zadovoljan sam njegovim nastupom. U meču protiv Bostančića odlučivale su nijanse. Malović je izgubio tijesno, u neizvjesnom meču, u kojem je presudio prvi osvojeni poen. Ne mogu reći da sam zadovoljan u potpunosti njihovim nastupima, bilo je dobrih i loših stvari. Sjutra je novi dan, nadam se da će biti i dobrih rezultata - rekao je Cecunjanin.

Sjutra, drugog takmičarskog dana, na tatamiće Matija Bojić (do 60), Nenad Dulović (do 67), Emre Saljiu (do 75), Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 55) i Ksenija Rajović (do 61).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 18:40