Prva prilika za povratak u elitu / [email protected]+3826767
24/05/2024 u 12:51 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crnogorski golbalisti na EP u Italiji

Šampionat će biti odigran od 3. do 11. juna u Linjanu

Golbal reprezentacija Crne Gore spremna dočekuje Evropsko prvenstvo B divizije i želi povratak u najviši rang, kazao je selektor Nikola Čurović.

Šampionat će biti odigran od 3. do 11. juna u Linjanu.

Čurović je kazao da je reprezentacija odradila desetodnevne pripreme u Nikšiću i da je zadovoljan trenutnom formom i zdravstvenim stanjem igrača.

-Momci su naporno trenirali dva puta dnevno i sasvim sam siguran da ćemo spremni dočekati to takmičenje. Naravno da sam optimista, smatram da smo jedan od favorita za osvajanje medalje i sve osim toga, odnosno povratka u A diviziju, smatrao bih neuspjehom, rekao je Čurović, kome je tokom priprema asistirao pomoćni trener Branislav Bulatović.

Selektor je istakao da su crnogorski reprezentativci tokom priprema imali podršku legendarnog slovenačkog golbaliste Mateja Ledineka.

Crnogorska reprezenzacija u Linjanu igraće u B grupi sa Belgijom, Poljskom, Švedskom i Francuskom.

Rivali u A grupi biće Grčka, Danska, Portugal, Španija i Italija. Po četiri najbolje selekcije iz obje grupe izboriće plasman u četvrtfinale. Viši rang, odnosno A diviziju, izboriće osvajači medalja, odnosno tri prvoplasirane selekcije.

Crnogorski golbal u Linjanu predstavljaće Marko i Nikola Nikolić, Miloš Ranitović, Goran Macanović i Velizar Obradović, a predvodiće ih selektor Nikola Čurović i njegov pomoćnik Branislav Bulatović.

Crnogorska reprezentacija u B diviziju preselila se prošle godine, nakon desetog mjesta na šampionatu u Podgorici.

Put ka najboljim evropskim selekcijama započela je 2017. iz moldavskog Kišinjeva, iz C divizije, gdje je izboreno finale i viši rang.

Slabije izdanje, godinu kasnije na EP B divizije u poljskom Horzovu, koštao je osmog mjesta i ponovog povratka u najniži rang takmičenja – C diviziju.

Ekspresan povratak u B diviziju uslijedio je 2019. godine u italijanskoj Lakvili, kada je izboreno još jedno finale.

Slijedi finski Lahti 2021. godine, u koji je crnogorska reprezentacija otputovala sa svega četiri igrača.

Činilo se nemoguće, a napravljen je istorijski podvig i izboreno još jedno finale i A divizija.

Najjače evropske reprezentacije čekale su ih pet mjeseci kasnije, u turskom Samsunu, gdje je potvrđen kvalitet i osvajanjem sedmog mjesta izboren opstanak.

Prošlogodišnji šampionat i visoke ambicije, nakon ubjedljivog starta protiv Ukrajine, poremetila je povreda Nikole Nikolića, pa je izostao opstanak.

Linjano je prva prilika za povratak u društvo najboljih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
POK CGGOLBAL
17. jun 2024 04:50