Za prvo mjesto u Budvi u četvrtak / -FOTO: OSCG
23/02/2024 u 12:00 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dupli program odbojkaša sjutra u Baru

Budva dočekuje Budućnost volej u direktnom meču za prvo mjesto pred doigravanje za titulu

Utakmicama desetog kola na crnogorskom primorju biće zaključen ligaški dio EPCG Superlige odbojkaša. Sjutra će se odigrati dva meča, i to oba u Baru.

Galeb Liko Soho Group dočekaće od 15 časova odbojkaše Jedinstva, koji u "Topolicu" stižu na krilima sjajne pobjede nad Budvom 3:0 na startu drugog dijela šampionata. I Galeb je u prošlom kolu bio uspješan, pošto je pobijedio Lovćen 3:1 na Cetinju. U prvom meču ovih timova, u Bijelom Polju, Jedinstvo je slavilo 3:0, a kolo prije kraja osiguralo je treću poziciju pred plej-of, dok će Galeb sezonu završiti na petom mjestu.

Mornar i Lovćen odmjeriće snage u 20.30 časova takođe u "Topolici". Ekipa sa Cetinja u prošlom kolu osvojila je prvi set u sezoni, a upravo je protiv barskih timova imala najbolje partije do sada. Ipak, Mornar je maksimalnim rezultatom slavio u novembru na Cetinju, a u prošloj rundi Barani su poraženi od Budućnost voleja u Podgorici u tri seta. Ekipa Ivana Dobrkovića posljednji je učesnik završnice šampionata.

Derbi ligaškog dijela između Budve i Budućnost voleja obilježiće deseto kolo EPCG Superlige. Meč će se odigrati u četvrtak u 19.30 časova, zbog zauzetosti Mediteranskog sportskog centra u kom se održava međunarodni bokserski kamp. Budva je u Bijelom Polju doživjela prvi poraz u sezoni, pa je derbi susret ekipa sa istim skorom na vrhu tabele – devet pobjeda i jedan poraz. Budućnost je bila sigurna u prvom meču u 2024. protiv Mornara, čime se izjednačila sa velikim rivalom, nakon poraza Budvana u Bijelom Polju. U prvom susretu u Podgorici bilo je 3:0 za Budvu, a domaćin je osvojio 18, 19 i 16 poena po setovima.

Osvajač prvog mjesta ligaškog dijela EPCG Superlige odbojkaša igraće sa Mornarom, drugoplasirani tim sa ekipom Jedinstva u polufinalu plej-ofa, u kom se igra do dvije pobjede. Početak završne borbe za titulu šampiona Crne Gore planiran je za 16. mart.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 18:37