Horhe Martin / -FOTO: FACEBOOK
28/10/2023 u 11:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Horhe Martin kralj sprinta i na Tajlandu

On je upisao petu uzastopnu pobjedu u sprintu, a sedmu ove sezone

Vozač Pramak Dukatija Horhe Martin trijumfovao je u sprint trci koja je vožena u okviru Velike nagrade Tajlanda, 17. trke sezone Moto GP šampionata.

Martin je na stazi „Čang“ upisao petu uzastopnu pobjedu u sprintu, a sedmu ove sezone, sa sekundom prednosti u odnosu na Breda Bindera iz KTM rejsinga.

Na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao se vozač VR46 tima Luka Marini, koji je bio još devet stotinki dalje.

Aktuelni šampion Frančesko Banjaja bio je tek sedmi, što je Martinu omogućilo da smanji zaostatak na 18 bodova.

Martin je u Buriramu odvozao sprint bez greške, pošto je poveo sa pol pozicije, odvojio se od rivala i nijednog trenutka nikome nije dozvolio da ga ugrozi dok su se iza njega odvijali brojni okršaji.

U ranoj fazi trke iza Martina su bili Marini, Aleš Espargaro na Apriliji i Binder, da bi vozač Aprilije bio poražen u duelima sa pomenutom dvojicom.

Stariji od braće Espargaro se odlično držao do samog finiša, ali je u cilju poražen od osmostrukog svjetskog šampiona Marka Markesa, koji je na kraju bio najbolji među ostalima.

Espargaro je tako, zbog svoje greške, morao da se zadovolji petim mjestom, ispred drugog vozača VR46 tima Marka Becekija i Banjaje, koji je imao problematičnu trku.

Vozač Dukatija je startovao kao šesti, odmah je izgubio nekoliko pozicija i zbog bitaka na sredini poretka nije pronašao pravi ritam, a samim tim je ostao bez priključka sa vodećima.

Osmo mjesto zauzeo je vozač Gresinija Aleks Markes, ispred Žoana Zarka iz Pramaka, kojem je pripao poslednji bod, dok je deseti bio Džek Miler.

Banjaja na čelu generalnog plasmana sada ima 369 bodova, Martin je drugi sa 351, a njih dvojicu prati Beceki koji ima 297.

Akcija na stazi „Čang“ nastavlja se u nedelju od šest časova

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 09:51