Sa današnjeg presa / -FOTO: VPSCG/FILIP ROGANOVIć
27/11/2023 u 13:29 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jadran želi da odbrani trofej u kupu

Podgorica u srijedu i četvrtak domaćin završnog turnira nacionalnog kupa

Podgorica će u srijedu i četvrtak biti domaćin završnog turnira Kupa Crne Gore za vaterpoliste.

Trofej brani Jadran, a još će igrati dva kotorska tima Primorac i Kataro, odnosno Budva., 

U srijedu u prvom polufinalu od 18 sati igraju Jadran i Budva.

 „Očekujem zanimljiv turnir, mada je ove godine razlika između Jadrana i Primorca u odnosu na rivale malo veća. To je i logično, s obzirom na to da su Budva i Kataro počeli priču sa mladim igračima, a da bi oni došli do većeg nivoa potrebno je vrijeme, to je proces. Realno, finale bi trebalo da bude Primorac - Jadran, a to je jedan meč, u kome sve može da se dogodi, da jedna lopta promijeni tok utakmice. Daćemo sve od sebe da odbranimo trofej“, kazao je trener Jadrana Petar Radanović.

Budvani su svjesni ko je favorit.

„Mi smo na novom početku - nova uprava, novi trener, djeca iz našeg podmlatka, kao okosnica tima, pojačani sa nekoliko mladića iz Herceg Novog i Kotora. Prosjek godina nam je oko 16, tako da je iluzorno da prijetimo bilo kom timu, a kamoli Jadranu. Naš cilj i nešto na čemu inistiram jeste da pristup bude maksimalno ozbiljan i da se momci bore. Za šta će to biti dovoljno, vidjećemo“, rekao je Nikola Popović, trener Budve.

Od 20 časova istog dana igraju Primorac i Kataro.

„Saglasan sam da bi finale trebalo da bude Jadran - Primorac, mada uvijek mora da postoji doza opreza. Mi smo napravili iskorak, mislim da će očekivano finale donijeti veliku borbu, da će biti interesantan i neizvjestan duel, pred, vjerujem, punim tribinama i u pravoj vaterpolo atmosferi. Naša želja je pobjeda, ali nije imperativ. Ako dođemo u šansu, pokušaćemo da osvojimo trofej“, kazao je Zoran Maslovar, trener Primorca.

Kataro će pokušati da parira, koliko je moguće gradskom rivalu.

„Prve dvije utakmice protiv Primorca u Jadranskoj ligi bile su naše najbolje ove sezone. Moramo da uđemo borbeno, da se držimo plana i da pokušamo da napravimo problem rivalu. Ovo je prilika da se mladi igrači dokažu i pokažu protiv jedne evropske ekipe“, kazao je trener Katara Ivan Bjelobrković.

Finale je u četvrtak od 20 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 18:56