Podgorica odličan domaćin / -FOTO: OSCG
07/04/2024 u 21:33 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Juniori Crne Gore poraženi i od Italije

Selekcija Italije slavila protiv crnogorske U20 reprezentacije, i obezbijedila mjesto na Evropskom prvenstvu

Muška juniorska reprezentacija Crne Gore poražena je od Italije 3:0 (25:15, 25:22, 25:14) u posljednjem meču turnira 2. runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, čiji je domaćin u prethodna tri dana bila Podgorica. Ovom pobjedom Italijani su osvojili drugo mjesto u grupi i tako se našli među tri najbolje drugoplasirane selekcije iz pet kvalifikacionih grupa i uz osvajača grupe E, tim Izraela plasirali se na šampionat u Srbiji i Grčkoj ovog ljeta.

U veoma lijepom ambijentu dvorane "Verde kompleks", uz podršku sa tribina, uključujući i igrače Norveške i Izraela, čiji je plasman na Evropsko prvenstvo zavisio od broja osvojenih poena crnogorske reprezentacije, ekipa Darka Prebiračevića odigrala je dobar meč, s obzirom na renome rivala i mladost crnogorskog tima.

Posebno zanimljivo bilo je u drugom setu, u kom je Crna Gora sjajno krenula, rano stekla tri poena prednosti, i održavala vođstvo do sredine seta, kada je Italija na servis Fedrićija preokrenula i povela 15:13. Uspjeli su "crveni" preko Milenkovića, Lojića i Petrovića da održe priključak do same završnice drugog dijela igre, koji je pripao Italijanima 25:22. U tom trenutku "azuri" su znali da ne smiju da dopuste crnogorskom timu više od 17 poena kako bi osvojili drugo mjesto u trouglu sa Norveškom i Izraelom. Uprkos pritisku ekipa Mikelea Zanina odigrala je najbolje, dobila treći set 25:14 i plasirala se na šampionat Starog kontinenta.

Nakon veoma dobrog otpora Norveškoj u prethodnoj rundi, crnogorski juniorski nacionalni tim, koji čine i kadeti i pioniri, stekao je veliko iskustvo na najujednačenijem turniru 2. runde kvalifikacija, koji je Odbojkaški savez Crne Gore ponovo organizovao na vrhunskom nivou.

U prvom meču posljednjeg dana podgoričkog turnira Norveška je pobijedila Izrael 3:2, iako je vodila 2:0 i na taj način je putnike na šampionat Evrope odlučila poen razlika.

U ostalim grupama, kao prvoplasirani, mjesta na završnom turniru obezbijedili su Turska, Letonija, Ukrajina i Austrija, a uz Italijane među tri najbolje drugoplasirane selekcije našli su se Španija i Češka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 13:07