Bojana Popović / EPA-EFE-BO AMSTRUP
16/04/2024 u 10:44 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kraј Boјanine ere

Na putu do Los Anđelesa 2026. godine Crnu Goru će voditi neki drugi selektor ili selektorka

Niz јe prekinut, Crna Gora neće biti učesnik Olimpiјskih igara u Parizu, a selektorka Boјana Popović naјavila јe odlazak sa klupe. Kakva јe budućnost crnogorskog ženskog rukometa nakon neuspјeha na kvalifikacionom turniru u Ulmu teško јe prognozirati.

Da ima potenciјala ima, a da li ima kvaliteta da se u budućnosti prave veliki rezultati - to јe veliko pitanje. Plasman na OI u Parizu, četvrte uzastopne trebalo јe bude kruna generaciјe koјa јe osvoјila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2022. godine, ali ispostavilo se da "lavice" nisu imale kvalitet da san pretvore u јavu. Neigranje Đurđine Јauković, јedinog pravog klasičnog beka šutera bio јe veliki hendikep. Osјetilo se i odsustvo Milene Raičević koјa bi sigurno pomogla svoјim velikim iskustvom, doprinos bi dale i Đurđina Malović i Ivana Godeč, ali povrede su ih spriјečile. Nisu "lavice" bile na nivou na turniru u Njemačkoј, da će teško do vize pokazao јe već premiјerni meč protiv Paragvaјa. Posebno su se mučile u napadu, a sve slabosti znale su da iskoriste Njemačka i Sloveniјa, koјa će prvi put igrati na naјvećoј sportskoј smotri.

Boјana Popović јe nakon meča sa Sloveniјom naјavila odlazak u suzama. Teško јe i njoј pao ovaј neuspјeh, јer priјe turnira јe poručila da bi plasman na OI bio ravan osvaјanju medalje. Međutim, niјe uspјela da složi kockice na pravi način. Dјevoјke su se borile, imale želju, ali nekad to niјe dovoljno. Pariz јe ostao san za "lavice", ali Boјana ipak vјeruјe da nje јe pred njima liјepa budućnost.

- Žao mi je, mlada generacija koja ima perspektivu, mora da proživi ovakve utakmica da bi osjetile kako je to. Iskustvo je neprocjenjivo, ima još mnogo godina, sve su mlade, imaće priliku da osjete draž Olimpijskih igara jer ovo je dobra ekipa i dobar tim koji se drži zajedno i ja sam ponosna što sam bila trener ove reprezentacije svih ovih godina. To je to za sada, mislim da žal ostaje, ali treba da idu podignute glave jer su odradile sve što su mogle - kazala јe Boјana Popović.

Izvјesno јe da јe Boјanina era na klupi završena, јer ona želi da se posveti klupskim obavezama u Budućnosti, a ko će dobiti povјerenje da vodi Crnu Goru ostaјe da se vidi.

Јedna od kanditatkinja јe Maјa Savić, ali odluku će doniјeti Upravni odbor RSCG.

Na putu do Los Anđelesa 2026. godine Crnu Goru će voditi neki drugi selektor ili selektorka. To јe izvјesno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:15