/ -FOTO: ŠSCG
17/04/2024 u 14:26 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krajem mjeseca kreću šahovska prvenstva Crne Gore

Herceg Novi će od 27. aprila do 4. maja biti domaćin četiri ligaška klupska takmičenja u šahu – Premijer, Prve, Ženske i Pionirske lige, saopšteno je iz Šahovskog saveza

U Premijer ligi nastupiće, po rednim brojevima koji su danas izvučeni: Prosvjeta, Rudar, Budućnost, Mladost, Mimoza, Crnogorac, Nikšić, Omladinac Budućnost, Elektroprivreda i Herceg Novi. Očekuje se da se borba za prestižni pehar vodi između Budućnosti, koju će predvoditi velemajstori Robert Markuš i Nikola Đukić, Elektroprivrede za koju nastupaju Denis Kadrić, Nikita Petrov i Luka Drašković, Herceg Novog koji u sastavu ima pet velemajstora i nekadašnjeg šampiona Evrope, Ivana Šarića. U krugu favorita je i branilac trofeja, ekipa Crnogorca sa Cetinja. Iz Šahovskog saveza Crne Gore je saopšteno da iz lige ispadaju dvije ekipe, a zanimljiva će biti i borba za opstanak.

U Prvoj ligi takmičiće se ekipe Zore, Zete, Dijagonala, Berana, Rokade, Dame, Rumije, Cetinja, Osnovnih i srednjih škola i 7. Oktobra. Najozbioljniji kandidati za dva mjesta koje vode u Premijer ligu su Zora, Zeta i Dama. Dvije najslabije dvije ekipe preseliće se u Drugu ligu.

Ženska liga imaće šest klubova – Budućnost, Crnogorac, Elektroprivreda, Herceg Novi, Dama i Univerzitet Crne Gore. Titulu brani ekipa Elektroprivrede.

Na kraju, šahovski spektakl u Herceg Novom upotpuniće pionirska liga sa 13 ekipa. Mladost iz Nikšića imaće tri ekipe, Budućnost i Dijagonale po dvije, a po jednu Elektroprivreda, Nikšić, Rumija, Dama, Herceg Novi i Šavnik.

Organizator ovih takmičenja je Šahovski savez Crne Gore, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i Ministarstvom sportom i mladih, koji je pokrovitelj ovih šampionata.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 14:59