Hrvatska bolja od Crne Gore u Geteborgu / EPA-EFE-BJORN LARSSON ROSVALL
07/12/2023 u 17:37 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Lavicama" sada teži put do završnice

Izabranicama Bojane Popović možda će biti potrebne obje pobjede u glavnoj rundi da bi se domogle četvrtfinala

Ni treća nije bila sreća - najbolje rukometašice Crne Gore izgubile su i treći meč od Hrvatske u grupnoj fazi na velikim takmičenjima (25:26), ali su "lavice" i dalje u dobroj poziciji da izbore plasman u četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

U glavnoj rundi izabranice Bojane Popović odigraće još dva duela, u subotu protiv Senegala i protiv Švedske u ponedjeljak. Prvu meč loptu nisu iskoristile, ali imaće još dvije. Put je sada teži, ali mnogo puta su "lavice" pokazale da odigraju najbolje kada je najpotrebnije.

Hrvaticama je meč protiv "lavica" bio biti ili ne biti, samo ih je pobjeda ostavljala u igri i uspjele su da ga riješe u svoju korist i da ostanu u trci za plasman među osam. Pitanje je, međutim, da li bi stigle do trijumfa da se sredinom prvog dijela nije povrijedila golmanka Marta Batinović za koju je vjerovatno šampionat završen, a koja je bila najzaslužnija za trijumf nad Mađarskom u derbiju trećeg kola B grupe.

U nastavku je Hrvatska imala i plus pet (19:14), ali Crna Gora se nije predavala, uspjela je da se vrati u meč, imala i posljednji napad za izjednačenje i bod koji bi bio od ogromnog značaja, ali je šut Itane Grbić završio pored gola.

Grbić je bila najefikasnija u crnogorskoj selekciji sa pet golova, Jelena Despotović je postigla četiri, a po tri su upisale Tatjana Brnović, Dijana Mugoša, Ivona Pavićević i Matea Pletikosić.

Hrvatsku je do trijumfa Valentina Blažević sa šest pogodaka iz sedam pokušaja. Pet je dodala Dejana Milosavljević, a četiri Katarina Ježić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
SP 2024RUKOMET CG
24. jul 2024 15:14