Dijana Mugoša najefikasnija / -FOTO: EHF
03/04/2024 u 16:44 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Lavice" slavile u Rizeu, igra za brigu

Izabranice Bojane Popović ostvarile petu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Bilo je puno tehničkih grešaka i propusta u igri, ali su rukometašice Crne Gore ipak opravdale ulogu favorita u Rizeu protiv Turske, ostvarile petu pobjedu (30:28) u grupi 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i zadržale maksimalan učinak.

Crna Gora je tako i teoterski osigurala prvo mjesto, a posljednji susret odigraće u nedjelju protiv Bugarske u Podgorici. Biće to prilika da publika dođe u što većem broju i da se "lavice" novom pobjedom u dobrom raspoloženju isprate u Ulm, gdje će se na kvalifikacionom turniru od 11. do 14. aprila protiv Paragvaja, Njemačke i Slovenije boriti za plasman na Olimpijske igre.

U Ulmu će jasno je morati da odigraju mnogo bolje nego u Rizeu ako žele da na ljeto budu učesnice najveće sportske smotre u Parizu. Jer, igra koju su prikazale u prvih 45 minuta je za brigu. 

Crnu Goru je do trijumfa predvodila Dijana Mugoša sa devet pogodaka, dok su Matea Pletikosić, Bobana Klikovac i Jelena Despotović dodale po četiri. Kod Turske sa šest pogodaka najefiaksnija je bila Sengul Turkoglu. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:24