Šćekić i Simonović / -FOTO: GOV.ME
04/04/2024 u 15:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo sporta i mladih i COK potpisali su sporazum o saradnji

Sporazum potpisali Dragoslav Šćekić i Dušan Simonović

Sporazum ima za cilj unaprjeđenje zajedničkih napora u promovisanju sporta, fizičke aktivnosti i angažovanja mladih.

Sporazum posebno predviđa saradnju na međunarodnim projektima, pogotovu onim finansiranim od strane Evropske unije, sa fokusom na izgradnju kapaciteta u sportskim organizacijama i promovisanje inkluzivnog učešća u sportu na svim nivoima. Ministarstvo i COK su se obavezali na razvijanje zajedničkih projekata koji će ne samo poboljšati oblast sporta izgradnjom kapaciteta, već i promovisati učešće u sportu i razvoj talenata širom zemlje.

Ministarstvo i COK će zajedno predstavljati Crnu Goru na međunarodnim sportskim forumima, konferencijama i događajima, čime će se promovisati sportska diplomatija i unaprijediti međunarodni sportski ugled Crne Gore.

Saradnja se predviđa i u istraživačkim aktivnostima u vezi sa razvojem sporta i mladih radi unaprjeđenja politika zasnovanih na dokazima i sprovođenja programa.

Osim toga, sporazum uključuje odredbe za organizovanje programa obuke, radionica i seminara usmjerenih na unaprjeđenje sposobnosti sportskih organizacija i trenera. Ova inicijativa predstavlja zajednički napor da se sport iskoristi kao sredstvo za osnaživanje mladih Crne Gore i unaprjeđenje olimpijskih vrijednosti, poput solidarnosti i zajedništva u okviru sporta.

Saradnja je svjedočanstvo zajedničke vizije obje strane za snaženje sportske kulture u Crnoj Gori koja se usklađuje sa olimpijskim vrijednostima izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja. Ministarstvo sporta i mladih i Crnogorski olimpijski komitet imaju odličnu saradnju, a ovaj sporazum će donijeti značajne benefite sportskoj zajednici, pružajući mogućnosti sportistkinjama i sportistima da napreduju i da se Crna Gora istakne na međunarodnoj sportskoj sceni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 14:49