Profesori čekaju plate / -FOTO: FAKULTET ZA SPORT I FIZIčKO VASPITANJE
09/02/2024 u 09:10 h
Portal DANPortal DAN
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na Fakultetu za sport plate nema, pljušte ostavke…

Do loše situacije na ovoj visokoškolskoj ustanovi Univerziteta Crne Gore došlo imenovanjem doc. dr Jovana Gardaševića za VD dekana, nakon što je prof. dr Rašid Hadžić podnio ostavku

Zaposleni na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, jedini sa Univerziteta Crne Gore nijesu još uvijek primili januarsku platu.

Svi drugi zaposleni na Univerzitetu Crne Gore i ostalim fakultetima su inače svoju zaradu primili još 31. januara.

Kako smo ranije objavili Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je usvojio ostavku prof. dr Rašida Hadžića na funkciju dekana, koji je to najavio krajem minule godine zbog neslaganja unutar kolektiva i iz ličnih razloga. Inače, Hadžić je na tu funkciju imenovan jula 2021. godine od strane Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, uprkos tada protivljenju svih članova tog kolektiva.

Očekivalo se, po projekcijama unutar samog Fakulteta da će Hadžića na toj poziciji u vd stanju zamijeniti neko od njemu najbližih saradnika - prodekani doc. dr Jovica Petković ili doc. dr Kosta Goranović, koji su na volšeban način ranije primljeni za saradnike u nastavi.

Medjutim, Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je za vd dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića imenovao doc. dr Jovana Gardaševića, nekada najbližeg saradnika bivšeg dekana i predsjednika UO UCG, Duška Bjelice. Gardašević je dugo bio asistent Bjelici, kod koga je magistrirao i doktorirao, ali se nakon toga priklonio struji Rašida Hadžića, kada se stvarala nova većina, a kontra Bjelici. Zbog toga je tada i dobio mjesto u Senatu Univerziteta Crne Gore umjesto svog profesora i mentora.

-Prije toga, Gardašević je bio angažovan u FK Sutjeska, takodje kao čovjek od visokog povjerenja bivših čelnika - prvo Mitra Matijaševića, a potom i Veselina Grbovića, zbog čega je i imao značajnu finansijsku dobit, iako je bio zaposlen na drugom radnom mjestu, saznali smo od izvora u nikšićkom prvoligašu.

Frakcije kojih ima više na Fakultetu za sport i fizicko vaspitanje u Nikšiću tako su i dovele da zaposleni jos uvijek nijesu primili januarsku platu.

Loša situacija na nikšićkom fakultetu je kulminirala ostavkama prodekana, doc. dr Jovice Petkovića, doc. dr Koste Goranovića i doc. dr Danila Bojanića, koji su se, pretpostavlja se odlučili na takav korak nezadovoljni poslednjim kadrovskim odlukama na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 14:12