Bojan Popović / EPA-EFE-BO AMSTRUP
26/02/2024 u 19:10 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Biće jako zanimljivo, uvijek su utakmice sa Srbijom uzbudljive

Rukometašice Crne Gore na okupu prvi put nakon Svjetskog prvenstva

Prvi put nakon Svjetskog prvenstva okupile su se najbolje rukometašice Crne Gore koje očekuje dvomeč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Srbije.

"Lavice" će u četvrtak gostovati u Zrenjaninu, dok je duel u Podgorici na rasporedu u nedjelju u "Bemaks areni".

Crna Gora je sa četiri boda lider grupe, dok Srbija ima tri. Nina Bulatović i Andrijana Popović neće moći da igraju zbog povreda, ali Bojana Popović se nada da će na njih računati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Ulmu.

Crna Gora je favorit, ali daleko od toga da će biti lako. 

- Djevojke su došle su sa dobrom energijom što je jako bitno. Očekuje nas taj dvomeč sa Srbijom, biće jako zanimljivo, uvijek su te utakmice uzbudljive i nimalo jednostavno neće biti. U Zrenjaninu nas čeka puna hala. Ono što je Srbija uradila na Svjetskom prvenstvu možda nije rezultatski zvučno, ali mislim da imaju odličnu ekipu i da su se do kraja nosile sa ekipama kao što su Njemačka i Danska. Upravo te utakmice smo najviše i analizirali – do 55 minuta su bili u egalu - kazala je Popović.

Selektorka Crne Gore izdvojila je dvije igračice Srbije.

- Janjušević iz Rapida i Jovović iz Debrecina imaju veliku ulogu i tu će najveća opasnost da prijeti.

Mečevi protiv Srbije odlučiće pobjednika grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj, ali i dati smjernice za olimpijske kvalifikacije.

- Nema vremena ni nama ni njima, brzo moramo da radimo i da se vratimo na ono što je funkcionisalo na Svjetskom prvenstvu i napadački i odbrambeno i da kroz ova dva treninga utvrdimo sve to. Biće zanimljiva nedjelja, svi dolaze i pomalo umorni od utakmica, ali iskreno se nadam da će da pronađu dodatni motiv. Bugarska i Turska će biti posljednje provjere pred Ulm, ali mislim da nam je ovo nešto što može da nam da smjernice za ono što nas čeka - istakla  je Popović.

"Lavice" žele obje pobjede.

- Svako treba da da svoj doprinos i da se dobije utakmica - i tamo i ovdje. Dosta je izmijenjen sastav i kod njih i kod nas. Dešava se blaga smjena generacija, tako da se i oni pronalaze i pokušavaju da nađu ritam, na svakom okupljanju žele nešto novo da probaju. Tako je i kod nas, slični smo, odlučivaće nijanse - zaključila je Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:29