Bojana Popović / -FOTO: DEJAN STRAčEVIć
14/01/2024 u 12:38 h
Davor KatićDavor Katić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Da damo sve od sebe

Rukometašice Budućnost Bemaksa danas (16.00) dočekuju Debrecin

Pobјeda ili kraј snova o nokaut fazi - rukometašice Budućnost Bemaksa nakon očaјnog izdanja u Bukureštu priliku za popravni imaće danas protiv Debrecina u "Bemaks areni". Mađarski tim pet kola do kraјa elitnog takmičenja ima četiri boda više, slavio јe u prvom duelu sa 27:22, ali ako se "plave" revanširaјu prići će direktnom konkurentu za šestu poziciјu na dva boda i ostati u igri za plasman u osminu finala.

Boјana Popović očekuјe da njena ekipa pokaže reakciјu i da igračice daјu maksimum na terenu.

– Ono što je rukometno mogu da prihvatim – grešku, promašaj, da vas vrhunska igračica nadigra i prođe, ali borbenost mora da postoji. To ne smije da se dovodi u pitanje i to je jedino što tražim. Dakle, da damo sve od sebe, pa da vidimo da li će biti dovoljno za pobjedu. Više me ne interesuje ko igra beka, ko je krilo – samo ko se bude borio za ovaj klub, igraće, ko ne bude to poštovao – neće - poručila јe Boјana Popović.

Za očaјno izdanje u Bukureštu i naјviše primljenih golova u istoriјi opravdanje ne postoјi.

– Nije jednostavno, jer smo bile dugo razdvojene. Igračice koje su bile na SP mogu da igraju u dva pravca, ostale su samo trenirale skoro dva mjeseca, praktično individualno, a ogromna je razlika između treninga i mečeva, to ne može da se poredi - kazala je Bojana i dodala: - Nadam se da Bukurešt neće ostaviti posljedice, jer je to kvalitetan tim, a mi smo ušle u njihov brzi ritam, koji nama nikako ne odgovara. Prosto, u takvoj situaciji se brzo dođe od minusa od pet do minusa od deset golova. Takav nam je sklop ekipe, još nemamo vođu koji će da smiri, da komanduje na terenu…

Utakmica protiv Debrecina јe poslednja šansa da neke igračice pokažu da li imaјu kvalitet da nose dres dvostrukog prvaka Evrope.

– U Mađarskoj smo imali momenata u kojima smo dobro igrale, time ćemo se voditi na domaćem terenu - kazala je Popović.

Utakmica u "Bemaks areni" zakazana јe u 16.00 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 13:44