Ivona Pavićević najefikasnija / -FOTO: RSCG/IHF
30/11/2023 u 20:24 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popović: Kolektivna pobjeda

Selektorka je dala šansu svim igračicama. Ivona Pavićević i Tatjana Brnović zadovoljne

Nakon uspješne premijere i ubjedljive pobjede protiv Kameruna (25:11) selektorka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Bojana Popović bila je zadovoljna.

- Znamo da je početak uvijek težak, uvijek pod nekom tenzijom, ispituju se snage. Možda se očekuje da letimo, ali je to nemoguće u prvim mečevima. Glavni fokus je bila odbrana danas, da iz nje dođemo do lakih golova, da izbjegnemo igru šest na šest, jer su fizički dosta teške. Iz kontri smo željeli da stvaramo prednost, ispunili smo cilj - Popović nakon meča.

Vidjela je selektorka i neke mane u odbrani, iako je Crna Gora primila samo 11 golova.

- Bilo je situacija kada smo padali u odbrani, ali je Marta u prvom poluvremenu bila fantastična, Marina u drugom i zaustavile su te šuteve. Ovo je kolektivna pobjeda, sve igračice su učestvovale i svaka je mogla da osjeti Svjetsko prvenstvo.

Očekuje Popović još bolju partiju protiv Paragvaja.

- Stvori se naboj zbog prvog meča koji uvijek nosi tenziju. Ti šutevi koje smo promašili su doveli do toga da razlika ne bude veća. Stvarali smo šanse, što je bitno, u drugom meču će to biti bolje, jer će tenzija biti manja - istakla je Popović.

Ivona Pavićević bila je zadovoljna kako je tim izgledao i ofanzivno i defanzivno.

- Zadovoljne smo što smo prvenstvo otvorile pobjedom i što smo odlično odigrale meč i sad se već pripremamo za narednu utakmicu. Od početka smo imale fokus, trudile smo se da na maksimalnom nivou odigramo odbranu i da u napadu odigramo disciplinovano i smireno, sve smo to ispoštovale. Radujemo se što je svaka igračica dobila priliku i iskoristila je, za naredne mečeve to će biti dobro. Od večeras se već zaboravlja ovaj meč i spremamo se za Paragvaj - rekla je Pavićević. 

Zadovoljna je bila i Tatjana Brnović koja je cijeli meč vodila veliku bitku sa krupnim i fizički snažnim Kamerunkama.

“Dobra pobjeda, zadovoljne smo prvom utakmicom na prvenstvu. Odigrale smo čvrstu jaku odbranu, jako smo zadovoljne tim segmentom igre. Svaka djevojka je dobila priliku i iskoristila je na pravi način tako da se već sada okrećemo sljedećem meču protiv Paragvaja - kazala je Brnović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:24