Bojana Popović / -SRDJAN BOLJEVIC
01/04/2024 u 19:01 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popović: Odlazak u Pariz bi za mene značio kao medalja

Pred rukometašicama Crne Gore su najvažnije dvije nedjelje u ovoj godini

"Lavicama" koje su se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo predstoje još dvije utakmice protiv Turske u Rizeu u srijedu i četiri dana kasnije protiv Bugarske u Podgorici koje će poslužiti da uhvate dobar zalet za kvalifikacioni olimpijski turnir u Ulmu, koji je na programu od 11. do 14. aprila. Turnir na kojem će se za plasman na Olimpijske igre u Parizu boriti sa Paragvajem, Njemačkom i Slovenijom.

- Ko ne vjeruje u OI, ne vidi malo dalje i nema te snove, ne bi trebalo da bude tu - poručila je selektorka Bojana Popović. - Uvijek vjerujem i stvarno mislim da ovaj tim ima veliki potencijal, te da su polako sve godine iza nas i turniri kroz koje smo prošli su uticale da ekipa stasa. Ovo je pravi momenat za ovu generaciju, bio bi stvarno veliki uspjeh da se još jednom ode na Olimpijske igre. Sam taj odlazak u Pariz bi za mene značio kao medalja, jer će tamo biti 12 najboljih timova. Crna Gora, kao mala zemlja sa malom bazom, sa stalnim problemima i iskakanjima zbog povreda, kada bi ostvarila taj cilj to bi bilo ravno na olimpijskoj medalji - dodala je Popović.

Prvi trening odrađen je danas u "Morači", a već sjutra "lavice" kreću ka Rizeu, gdje u srijedu od 15 sati igraju protiv Turske. Đurđina Malović neće igrati u utakmicama protiv Turske i Bugarske, pod znakom pitanja je i Jelena Vukčević, dok se stručni štab nada da će se Nina Bulatović oporaviti do mečeva na olimpijskom kvalifikacionom turniru.

- Iskreno se nadam i želim samo da djevojke u sve ovo uđu bez velikih očekivanja i opterećenja, jer to može da ih sputa. Važno je i da ostanemo zdrave, jer je Đina Malović na posljednjoj utamici u Rumuniji, pretpostavljamo, pokidala zadnju ložu. Nina Bulatović je još u procesu oporavka, nije igrala prethodnih sedam-osam mečeva. Polako ćemo probati da je osposobimo. Jeleni Vukčević kičma nije kako bi trebalo i teško da ćemo moći da je koristimo. Ivana Godeč je stvarno igrala fantastično ovu sezonu, pokazala je veliki potencijal i na Svjetskom prvenstvu. Hendikep je što nje nema, ali ako gdje imamo rotaciju, imamo je na poziciji pivotkinje. Naravno da će Bobana Klikovac odraditi svoj dio posla, kao i Nikolina Vukčević, koja je odlično radila u posljednje tri sedmice, a Ani Popović je odbrambeni dio specijalnost. I to je sport, koga nema bez njega se mora i može. Čeka nas težak posao. Orne smo, spremne, sve djevojke su svjesne uloga i žele da daju maksimum - istakla je Popović.

Mečevi sa Tusrskom i Bugarskom će poslužiti da se ekipa uigra za Ulm.

- Protiv Turske i Bugarske ćemo probati da imamo širu rotaciju, mlađe će dobiti šansu. U Ulmu su dvije utakmice, uz Paragvaj, a tu nema puno da se priča – igraćemo životom. I na Svjetskom prvenstvu smo neke situacije igrali sa dvije pivotkinje, odbrana nam je uvijek bila jača, pa ćemo probati da nađemo rješenje i za tu malo manju rotaciju - zaključila je Bojana Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. maj 2024 15:46