Bojana Popović vjeruje u dobru partiju svog tima / EPA-EFE-TIBOR ILLYES
03/12/2023 u 16:43 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popović pred Mađarsku: Čeka nas težak posao

Selektorka rukometašica Crne Gore kazala da je meč bitan, ali ne i presudan

Prema očekivanju Kamerun i Paragvaj su uspješno arhivirani, najbolje rukometašice Crne Gore opravdale su uloge favorita protiv autsajdera i napravile dobru uvertiru za derbi protiv Mađarske koji će odlučivati o pobjedniku grupe B.

Pred izabranicma Bojane Popović je sjutra (20.30) najveći izazov na planetarnoj smotri i jedan od najvažnijih mečeva na šampionatu. Pobjedom bi "lavice" koje su osigurale glavnu rundu napravile veliki korak ka četvrtfinalu, jer bi prenijele maksimalan broj bodova.

- Svi timovi koji u drugu rundu prvenstva prenesu maksimalan broj bodova imaju veću šansu da se plasiraju u četvrtfinale. Za nas je ovo najbitnija utakmica u grupi. Kvalitetan protivnik je Mađarska. One već godinama prave tim. Funkcionišu veoma dobro, imaju medalje sa nekih takmičenja. Čeka nas težak posao, ali ćemo probati da odigramo dobro, prije svega u odbrani, kako bi zaustavili njihove bekove, koji su dominantni i glavni igrači Mađarske - istakla je selektorka Bojana Popović.

Iako meč u Helsingborgu ima veliki ulog, selektorka "lavica" smatra da nije i presudan.

- Meč jeste bitan, ali turnir ne zavisi samo od ove utakmice. Ne treba vršiti dodatan pritisak. Znače i nama i njima bodovi, ali našoj mladoj i prije svega neiskusnoj ekipi, dodatni pritisak nikako nije potreban.

Ulogu favorita Popovićeva je prepustila Mađaricama.

- Mislim da imaju dužu klupu, veću rotaciju, igrače koji su nosioci u svojim klubovima. Tu je njihova prednost jer su više u igračkom ritmu, konkretno bekovi, više nego naši.

Ukoliko žele trijumf "lavice" će morati da odigraju dobru utakmicu u oba pravca, mada bi odbrana mogla da bude adut bronzane selekcije sa prošlogodišnkje kontinenatalne smotre.

- Velike utakmice prelome golmani, a broj odbrana zavisi od stabilnosti i kvaliteta u odbrani. Mora da se igra agresivno, sa dosta prekida, da im ne dozvolimo da se ne raspucaju. Potreban nam je i stabilan napad, bez puno tehničkih grešaka - poručila je Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:28