Radović i Bakić / -FOTO: POK
21/02/2024 u 12:57 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radović drugi, Bakić osmi na rang listi

Pozicije koje trenutno zauzimaju, Bakiću i Radoviću garantuju direktan plasman na Paraolimpijske igre u Parizu

Crnogorski paraolimpijac Filip Radović sa 1.668 bodova zauzima drugo mjesto, dok je Luka Bakić osmi na martovskoj seniorskoj rang listi Svjetske parastoni tenis federacije, objavljeno je na zvaničnom sajtu. Radović je zadržao isti plasman i bodovni saldo u kategoriji S10. Plasman je pokvario Luka Bakić, koji nakon poraza od Španca Hoze Manuela Ruiza Rejesa zauzima osmo mjesto sa 1.553 boda. Radoviću i Bakiću, pozicije koje trenutno zauzimaju, garantuju direktan plasman na Paraolimpijske igre u Parizu.

Čelnu poziciju zadržao je zvanični olimpijski, svjetski i evropski šampion, Poljak Patrik Čajnovski, sa 1.798 bodova. Na treće mjesto probio se Mateo Bohas iz Francuske (1.636), Rejes je četvrti (1595), peto mjesto zauzima Kinez Lian Hao (1586), šesti je Austrijanac Kristijan Gardoš (1.583), a sedmi Poljak Igor Mištal (1.576).

Najveća prijetnja Bakiću je devetoplasirani Japanac Mahiro Funajama, koji ima 11 bodova manje od crnogorskog paraolimpoijca. Bakića do kraja marta i zatvaranja liste očekuju nastupi na turnirima u Linjanu i Kosta Bravui.

Plasman na Paraolimpijske igre izboriće osam najboljih sa rang liste, koja će biti zaključena 31. marta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 09:33