Sa proslave / -FOTO: DANILO DADO PAVLOVIć
19/12/2023 u 11:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ragbi savez Crne Gore proslavio jubilej, deset godina postojanja

Ova decenija bila je ispunjena srećom, zajedništvom, ali i izazovima

Ragbi savez Crne Gore proslavio je svoj jubilej, deset godina neizmjerne strasti, borbe, znoja i suza koje su oblikovale  sportsku zajednicu.

Ova decenija bila je ispunjena srećom, zajedništvom, ali i izazovima koje smo hrabro savladavali kao jedna velika ragbi porodica. 

Ragbi je mnogo više od igre. To je način života, strast koja nas povezuje i čini snažnima. Kroz sve ove godine, naš Savez nije samo rastao, već je postao simbol entuzijazma i čiste ljubavi prema sportu i domovini koju predstavljamo na ragbi terenima na međunarodnoj sceni. 

“Svi za jednog, a jedan za sve” - ova mantra postala je srce našeg Saveza. Bez obzira na pobjede ili poraze, uvijek smo ostali jedno, podržavajući jedni druge u svakom koraku. Ta solidarnost, koja je ključna za ragbi, postala je naša snaga i temelj na kojem gradimo uspjehe.

Entuzijazam koji gajimo prenosimo s generacije na generaciju, inspirišući mlade da se zaljube u ovu divnu igru. 

Nastojimo doprijeti do ljudi, dijeljeći sa njima ljubav prema ragbiju, ali i promovišući vrijednosti koje čine temelj našeg Saveza - timski duh, predanost i poštovanje.

Sjećamo se trenutaka kada smo sa očima punim suza proslavljali uspjehe, ali i onih kada smo hrabro stajali nakon teških poraza. To su trenuci koji nas čine jačima, koji oblikuju naš karakter i čine nas ponosnima na put koji smo zajedno prošli. 

U sljedećih deset godina, obećavamo nastavak našeg puta sa istim žarom i posvećenošću. Nastavićemo graditi mostove između ljudi putem ragbija, šireći ljubav prema sportu i podižući svijest o važnosti zajedništva i poštovanja.

Zahvaljujemo svima koji su bili dio ove nevjerovatne ragbi priče u Crnoj Gori. Bez vaše podrške, strasti i predanosti, ne bismo postigli sve što jesmo danas, a na nama je sada da napravimo korak dalje i stepenicu više. 

Savez je proslavio svoj jubilej u Baru u Yachting Club-u, u subotu 16.12.2023.godine u Opštini i mjestu koja je svih ovih godina podržavala naš rad i izlazila nam u susret za sve naše potrebe i organizacije. Na proslavi su uručene plakete i zahvlnice:

- JUBILARCIMA: reprezentativkama i reprezentativcima, kao i ragbi osoblju koji su u ragbiju od njegovog samog početka u CG.

- Medicinskom osoblju i sudijama, 

- kao i najboljima u 2023.godini. - 

Katarina Martinović - Najbolja reprezentativka

Dušan Vučićević - Najbolji reprezentativac

Aleksandra Lukačević - Najbolja mlada igračica

Luka Lučić - Najbolji igrač domaćeg prvenstva

Martin Mijušković - Najbolji strijelac domaće lige

Nikola Luketa - Najbolji igrač u inostranstvo

Zahvalnice za izuzetan doprinos i razvoj ragbija u 2023.godini predsjednica Ragbi saveza Crne Gore, Zorica Kostić, uručila je:

Ministarstvu sporta i mladih

Crnogorskom olimpijskom komitetu

Britanskoj ambasadi

Vasiliju Laloševiću

Filipu Adžiću

Vojsci Crne Gore

Opštini Bar

SPORTSKO-REKREATIVNOM CENTRU BAR

VOLCANO 

EPCG 

TELEVIZIJI MNE SPORT

OMEGA BROKERU

FK „CRVENA STIJENA"

VG EFISKAL

ISTRA BESAC

YACHTING CLUB

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 19:15