Sa sastanka u COK-u / -FOTO: BOJANA ĆUPIć
25/03/2024 u 17:17 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sastanak u vezi sa izgradnjom Olimpijske kuće

U prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta održan sastanak na kojem su učestvovali predstavnici Vlade Crne Gore, Glavnog grada Podgorica i COK-a

U prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta danas je održan sastanak na kojem su učestvovali predstavnici Vlade Crne Gore, Glavnog grada Podgorica i COK-a, kako bi razgovarali o razvoju sportske infrastrukture u zemlji i unaprjeđenju i izgradnji sportskih objekata koji bi zadovoljili standarde potrebne za razvoj vrhunskog sporta.

Razgovore su vodili potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, zamjenik gradonačelnice Glavnog grada Luka Rakčević, generalni direktor Direktorata za državni budžet u Ministarstvu finansija Bojan Paunović, i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

Sastanku koji je organizovao predsjednik COK-a, prisustvovali su i Vladimir Obradović i Zoran Jojić iz Ministarstva sporta i mladih, kao i Miljan Barović i Miloš Antić, iz Glavnog grada Podgorica.

Sastanak se fokusirao na zajedničku inicijativu Vlade Crne Gore, Glavnog grada Podgorica i Crnogorskog olimpijskog komiteta - izgradnju Olimpijske kuće, Olimpijskog muzeja i Olimpijskog parka u Podgorici. Svi učesnici saglasili su se da je ovo veoma važan projekat i obećali da će zajednički raditi kako bi ubrzali njegovu realizaciju.

Operativno je dogovoreno da se u roku od sedam dana pripremi, od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta, projektni zadatak za izradu idejnog rješenja Olimpijske kuće, što je početni korak u realizaciji ovog obimnog projekta. Na sastanku su dogovorene i konkretne obaveze svih prisutnih.

Na sastanku su takođe razmatrani i drugi ključni elementi razvoja sportske infrastrukture, uključujući planove za izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona i izgradnju Atletskog stadiona, zajedno sa prijedlozima za izgradnju objekata namijenjenih tenisu i stonom tenisu.

Potpredsjednik Vlade, Dragoslav Šćekić, na sastanku je rekao da "ovaj zajednički napor predstavlja ključnu prekretnicu u našem angažmanu za unaprjeđenje sportske infrastrukture u Crnoj Gori. Projekat Olimpijske kuće, zajedno sa drugim planiranim objektima, ne samo da će podići sportske kapacitete naše zemlje, već će doprinijeti i ekonomskom i ukupnom društvenom razvoju".

Zamjenik gradonačelnice, Luka Rakčević, naglasio je značaj gradske uključenosti, izjavivši: "Glavni grad jako podržava realizaciju ovih ambicioznih projekata. Zajedno, stvorićemo moderne, inkluzivne prostore koji podstiču sportsku izvrsnost i angažman zajednice. Važno je da Glavni grad dobije Olimpijsku kuću i Olimpijski muzej, stadion koji zaslužuje, ali i atletski stadion i ostale sportske objekte koji će podržati razvoj sporta u našem gradu".

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, izrazio je svoj optimizam, rekavši: -Današnji sastanak označava početak važnog puta ka ostvarenju naše zajedničke vizije razvoja sporta u Crnoj Gori. Saradnja između vladinih entiteta, Glavnog grada i sportskih organizacija ključna je za stvaranje održivog sportskog ekosistema koji njeguje talente i inspiriše buduće generacije, rekao je Simonović.

Potpredsjednik Vlade naglasio je da u novoj Strategiji razvoja Crne Gore, između ostalog, predviđena je i izgradnja dva Nacionalna centra, jednog na sjeveru i jednog na jugu, koji će pozitivno uticati kako na oblast sporta, tako i na turizam u našoj zemlji.

Ministarstvo sporta i Glavni grad su potvrdili svoju posvećenost bliskoj saradnji, prepoznajući njen značaj u osiguravanju uspješne realizacije budućih infrastrukturnih poduhvata u oblasti sporta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. maj 2024 21:15