Dagur Sigurdson / -FOTO: HRS
29/02/2024 u 17:30 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sigurdson i zvanično novi selektor Hrvatske: Mislim da ću napraviti dobar posao

Prvi cilj islandskog stručnjaka biće da Hrvatsku odvede na OI u Pariz

Ono što se znalo unazad već dvije nedjelje danas je i dobilo i zvaničnu potvrdu - Dagur Sigurdson je predstavljen kao novi selektor muške rukometne reprezentacije Hrvatske. Prvi stanac selektor u istoriji te zemlje. 

Sjajni islandski stručnjak je 2016. Njemačku vodio do evropske titule, bio je potom selektor Japana, a sada će imati velike ambicije na klupi dvostrukog olimpijskog i svjetskog šampiona.

- Tražio sam izazov i avanturu, nešto sa strašću i sve se spojilo. Ovo je definitivno velik izazov za mene. Radujem se. Ispred nas su dvije izazovne sedmice sa puno rada. Gledao sam Hrvatsku na Euru. Ima puno mladih, ali i iskusnih igrača. Izazov je da pronađemo balans između njih. Ambiciozan sam i entuzijastičan. Imamo puno posla, ali mislim da ću napraviti dobar posao - rekao je Sigurdson na predstavljanju.

Već za dvije nedjelje Hvatsku i Sigurdsona čeka kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Rivali u Hanoveru biće joj Njemačka, Austrija i Alžir, a samo će dvije selekcije imati privilegiju da budu učesnici najveće sportske smotre.

- Ne moramo govoriti o ciljevima – jasno je da su Olimpijske igre cilj. Ne želimo da pričamo o prošlosti, već da se plasiramo na Igre. Imam jasnu ideju kako Hrvatska treba da igra - poručio je Sigurdson,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:48