Stipendije za 12 takmičara / -FOTO: TEKVONDO SAVEZ
27/02/2024 u 15:54 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stipendije za 12 takmičara u tekvondou

Tekvondo savez Crne Gore za stipendiranje 12 takmičara izdvojio 19.800 eura

 

Tekvondo savez potpisao je danas stipendijske ugovore sa 12 takmičara, a za njihovo stipendiranje biće izdvojeno 19.800 eura. Stipendijske ugovore potpisali su: Zinedin Bećović, Anđela Berišaj, Vuk Vuletić, Vasilije Peruničić, Andrea Berišaj, Ognjen Komatina, Vasilije Nestorović, Arta Ismailaga, Sara Karja, Lana Baletić, Marko Vukčević i Amela Nuti.

Izbor stipendista utvrdila su stručna tijela Saveza, sportski direktor i Takmičarska komisija.

Odlučeno je i da se Mariji Nestorović dodijeli novčana nagrada u visini godišnje stipendije, za osvojeno prvo mjesto na pionirskom prvenstvu Evrope u Beogradu.

Predsjednik Tekvondo saveza, Predrag Drecun, kazao je da postoje šanse da Crna Gora ima predstavnika iz tekvondoa na Olimpijskim igrama u Parizu i da je sve podređeno da se one učine realnim i izvodljivim.

-Šanse postoje, borićemo se. Imamo dobre kandidate, dva zrela olimpijca. Imamo još puno talenata i djece koja će doći za njima. Sigurno da budućnost crnogorskog tekvondo nikada nije bila izglednija, pogotovo što se radi o mladim takmičarima, rekao je Drecun agenciji MINA.

Govoreći o potencijalu crnogorskog tekvondo, on je podsjetio da je samo Bećović praktično senior, dok je Anđela Berišaj, iako nastupa u toj konkurenciji, još juniorka.

Drecun je kazao da su Ministarstvo sporta i mladih i Crnogorski olimpijski komitet prepoznali kvalitet i da očekuje da bar jednom crnogorskom takmičaru Olimpijske igre u Parizu neće ostati samo san.

-Daćemo sve od sebe da imamo dva predstavnika, po jednog u muškoj i ženskoj konkurenciji, rekao je Drecun.

Bećović je ponovio da su Olimpijske igre san svakog sportiste i da vjeruje da je blizu njegovog ostvarenja.

-Ne bih rekao da imamo šanse da ne vidim sebe u Parizu. Radili smo i trenirali maksimalno, sve smo podredili tom uspjehu, rekao je Bećović.

On je precizirao da plasman u Pariz vodi najmanje finale na kvalifikacionom turniru, koji je na programu počinje 7. marta.

-Biću sigurno konkurentan, iako će konkurencija biti izuzetna. Poštujem rivale, ali vjerujem u sebe, zaključio je Bećović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:31