Petar Tešanović / -FOTO: MARCEL TER BALS/DEFODI
05/02/2024 u 17:57 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tešanović: Nismo još ništa napravili, idemo meč po meč

Kapiten vaterpolista Crne Gore smiruje euforiju nakon trijumfa protiv selekcije SAD

Vaterpolisti Crne Gore su pobjedom počeli nastup na Svjetskom prvenstvu.

U prvom meču u Dohi su poslije velike borbe i peteraca uspjeli da savladaju selekciju SAD (16:15).

Junak meča bio je kapiten „ajkula“ Petar Tešanović, koji je odbranio pet peteraca. U regularnom toku dva, a potom još tri i donio je svojoj selekciji prva dva boda i veliki korak naprijed ka vizi za Olimpijske igre u Parizu.

“Uvijek je teška ta prva utakmica na turniru. Treba se malo navići na bazen i na klimu. Vidjeli smo da smo sporo ušli u meč, imali smo prednost tokom čitavog meča, a na kraju smo uspjeli da odbranimo posljednji napad i izborimo penale. Mislim da smo do sada te penale dobijali, kao što smo i u Zagrebu, uspjeli smo i sada. Uvijek je lijepo započeti turnir pobjedom, ali grupa je teška, pored SAD tu su još i Srbija i Japan. Nismo još ništa napravili, idemo meč po meč“, rekao je nakon meča Tešanović.

Selektor Vladimir Gojković bio je zadovoljan izdanjem svog tima, a prije svega pobjedom.

“Kao što smo i očekivali težak meč protiv veoma kvalitetne ekipe kakva su Sjedinjene Američke Države. Kao što ste vidjeli imaju fantastičan napadački arsenal. Mislim da prve dvije četvrtine nismo dobro plivali, prvi put na novom bazenu u zvaničnoj utakmici. Poslije smo pokazali karakter, držali utakmicu pod kontroli, a onda se i vratili u penal završnici uz jednu izuzetnu ulogu kapitena Tešanovića koji je danas odbrani sve što se moglo odbraniti“, istakao je Gojković.

Trijumf je bitan, ali još ništa nije gotovo. Prava iskušenja tek slijede.

“Važna pobjeda, jaka grupa, sigurno da će nam podići motivaciju, vjeru u sebe, ali treba da se dobro pripremimo za sljedeći meč s obzirom da ništa nismo riješili“, zaključio je Gojković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:14