Aleksa Ukropina / -FOTO: VPSCG
13/01/2024 u 12:03 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukropina: Trebamo se vratiti u "glavi", meč sa Rumunijiom izuzetno važan

Duel na programu u nedjelju od 20.15 sati

Vaterpolisti Crne Gore su željeli na EP borbu za medalju.

Vjerovali su da mogu do odličja, ali loša igra u drugoj četvrtini protiv Italije skupo ih je koštala.

Primili su pet golova, nisu dali niti jedan, "azuri" su otiši na 8:4 i povratka više nije bilo.

Sada "ajkulama" ostaje borba za plasman od 5. do 8. mjesta, a prvi rival u nedjelju je Rumunija.

- Od ove dvije utakmice što su ostale do kraja, može se reći da je ova prva značanija. Moramo da pobijedimo Rumuniju ukoliko na Svjetskom prvenstvu u Dohi želimo da budemo u povoljnijoj poziciji i da nam grupa bude lakša. Poslije teškog poraza kao što je bio protiv Italije, treba se vratiti u "glavi", treba se vratiti na put koji treba. Pobjeda nad Rumunijom nam donosi dosta i treba da budemo pravi - rekao je Aleksa Ukropina.

Sada je put do OI u Parizu daleko teži.

- Teži je sada put do Olimpijskih igara, ali u slučaju poraza od Rumuna, ne daj Bože, taj put bi bio još teži. Idemo korak po korak, bolji smo od selekcije Rumunije i pokušaćemo da budemo taj drugi kvalifikant na Svjetskom prvenstvu i samim tim da imamo lakšu grupu na tom takmičenju, gdje bi se lakše kvalifikovali za Olimpijske igre - objasnio je Ukropina.

Za DUšana Matkovića nema dilema da li ekipa ima dalji motiv nakon ispadanja u četvrtfinalu.

- Motiv uvijek moram da postoji, mi smo mlada ekipa i svaka utakmica i svaka prilika u kojo možemo da se nadigravamo je izuzetno važna. Ne samo to, već meč sa Rumunijom nad u perspektivi može donijete neke lakše šeširu za buduća takmičenja, kao i direktne plasmane na neka takmičenja. Zato ćemo maksimalno ozbiljno ući u tu utakmicu i dati sve od sebe da dobijemo. 

Veoma je bitno da se ekipa fizički odmori pred duel sa Rumunima,

- Cijeli turnior do sada je bio naporan. Radimo sve što je u našoj moći da se oporavimo što bolje, Nadam se da ćemo to uspjeti do meča sa Rumunima, ući ćemo spremni, koncentrisani i daćemo sve od sebe da dobijemo

Teško je bilo očekivati da se Crna Gora kroz šampionat Evrope plasira na OI u Pariz.

- Jeste teži put, ali da se razumijemo, sa ovog takmičenja bi morali da igramo finale sa Mađarskom ili Grčkom ili da budemo prvi. To je svakako izazov za nas, ono što je primarno, izborili smo plasman na SP, a tamo ćemo pokušati da izborimo olimpijsku vizu - zaključio je Matković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:55