COK partner Crnogorske sportske akademije / -FOTO: CSA
20/04/2024 u 13:56 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uspješan rad naučne konferencije u Cavtatu

Ostao je još jedan dan rada na skupu, u nedjelju, kada će se proglasiti najbolji mladi naučnik i najbolja žena naučnik

Tradicionalna, 21. međunarodna naučna konferencija Crnogorske sportske akademije, koja se održava u Cavtatu ulazi u samu završnicu - ostao je još jedan dan rada, u nedjelju, kada će se proglasiti najbolji mladi naučnik i najbolja žena naučnik.

Na konferenciji u gradu blizu Dubrovnika je predstavljeno 129 načnih radova koje potpisuje ukupno 297 naučnih i stručnih poslenika iz gotovo svih krajeva svijeta. Teme ovog tradicionalnog naučnog skupa su multidisciplinarne iz raznih oblasti koje sport naučno čine prestižnim.

Partneri Crnogorske sportske akademije u realizaciji ovog značajnog projekta su referentne visokoškolske obrazovne i naučne ustanove iz država Evropske unije: Fakulteti sporta Univerziteta u Ljubljani i Prešovu, Kineziološki fakulteti u Osijeku, Splitu i Zagrebu i Fakultet za sport i tjelesni odgoj iz Sarajeva, kao i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Opština Konavli, Hotel "Kroacija", kao i Crnogorski olimpijski komitet, čiji je predsjednik Dušan Simonović aktivni učesnik skupa u Cavtatu.

Najprestižniji naučni skup iz sportskih nauka u jugoistočnoj Evropi održava se pod sloganom "Sport, fizička aktivnost i zdravlje – savremene perspektive".

Predsjednik Crnogorske sportske akademije prof dr. Duško Bjelica je istakao da je anagažovano osam plenarnih predavača iz: Hrvatske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Sjedinjenih Američkih država, a organizovano je i više predavanja na doktorskoj školi koja je sastavni dio naučnog skupa.

image

Predstavljeno 129 naučnih radova

-FOTO: CSA

Naučni odbor konferencije čine takođe eminentni stručnjaci: Marin Ćorluka, Maroje Sorić, Damir Sekulić, Zoran Milošević, Danijela Kuna, Sergej Ostojić, Maja Pajek i Pavel Ružbarski.

Apstrakti svih radova, kao i cjelokupna saopštenja pojedinih autora, biće objavljeni u naučnim časopisima Sport Mont i Montenegrin Jurnal of Sports Science and Medicine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:19