Slavlje Njemaca nakon pobjede / EPA-EFE-FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
18/01/2024 u 22:37 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Volf zaustavio Islanđane i Njemačku odveo do pobjede

Pored "pancera", u grupi 1 pobjede ostvarili Francuska i Austrija

Rukometna reprezentacija Francuske savladala je Hrvatsku u prvom meču druge faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj sa 34:32 (18:18). Utakmica u Kelnu riješena je u dramatičnoj završnici, a gol odluke postigao je Nikola Turna nakon asistencije Remilija. Ključni momemat susreta desio se pet minuta prije kraja kada je dosuđeno obostrano isključenje, pa su Hrvati napadali bez golmana šest na pet. Međutim, Luka Cindrić je prelako gubio lopte, pa su Hrvati primili dva gola na praznu mrežu, a ukupno tri u seriji i tu je meč prelomljen.

Najefikasniji na terenu bio Dika Mem sa šest golova, isto toliko pogodaka je na drugoj strani postigao Srna. Francuska je sada na čelu novoformirane grupe I sa četiri boda I nalaze se na pragu plasmana u polufinale, dok su Hrvati ostali na jednom bodu i njihov plasman dalje sada je u domenu teorije.

U istoj grupi odigran je i meč između Austrije i Mađarske, a pobjedu su odnijeli Austrijanci – 31:30. Junak trijumfa bio je Mikola Bilik koji je postigao gol 30 sekundi prije kraja i to kada je njegov tim imao igrača manje. Nakon ovog trijumfa, Austrija je došla do trećeg boda u ovoj novoj grupi i tako ostaje u konkurenciji da se nađe u polufinalu ili izbori se za olimpijske kvalifikacije. Najbolji kod Austrije bio je Bilik sa osam golova, Huteček i Veber su postigli po šest, dok je Vagner četiri tresao mrežu rivala. Kod  Mađara po četiri gola su postigli Ančin, Banhidi, Lekai i Rošta. I pored poraza, selekcija Mađarske I dalje ima šanse da se domogne polufinala.

Na kraju, u Grupi 1 odigran je duel između domaćina Njemačke i Islanda. Slavili su “panceri” sa 26:24 i tako sačuvali nadu da se mogu domoći polufinala. Njemci su uglavnom vodili večeras, ali njihova prednost nije prelazila dva gola razlike. Ušlo se u neizvjesnu završnicu u kojoj je presudio fenomenalni golman Volf, koji je zaustavio pokušaje Islanđana i sačuvao trijumf svojoj selekciji.

Volf je utakmicu završio sa 12 odbrana, dok je najbolji strijelac u domaćoj selekciji bio Juri Knor sa šest golova. S druge strane, kod Islanda je Dadi Smarason meč završio sa šest pogodaka.

Šampionat u Njemačkoj se nastavlja sjutra, utakmicama u grupi 2. Sastaju se: Slovenija – Portugal (15:30), Norveška – Holandija (18), Danska – Švedska (20:30).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
RUKOMETEPNJEMAČKA
27. april 2024 18:48