Dragoslav Šćekić / - FOTO: VLADA CG
10/03/2024 u 12:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić: Danas je dan kada reprezentativci i građani treba da osjećaju zajednički duh ljubavi prema reprezentaciji

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, čestitao je Dan reprezentacija – “dan kada slavimo hrabrost, predanost i snažan duh koji nas podsjeća kako je boriti se za svoj reprezentativni dres”.

- Sport je više od igre. On je putovanje koje nas oblikuje, jača naša tijela, umove i duše. Kroz sport učimo vrijednosti timskog rada, poštovanja, fer igre i upornosti - vrijednosti koje nas prate kroz cijeli život. Igranje u dresu sa nacionalnim grbom nosi posebnu težinu, ali i čast za sve sportiste, jer na sportskim borilištima biju bitke za ono što najviše vole i donose radost tamo gdje su najvoljeniji. Reprezentativna dostignuća nijesu samo rekordi, već mostovi koji povezuju ljude, kulture i nacije. Naši sportisti su najbolji ambasadori Crne Gore u svijetu, koji daleko od svojih domova na najbolji način reprezentuju bogatu crnogorsku kulturu na svim krajevima planete. Njihove priče, talenat i uporan rad inspiracija su za sve nas da sanjamo veće i težimo boljem, navodi se u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Šćekić je kazao da je svaka pobjeda novo podsjećanje na snagu koju reprezentativci i sportisti nose u sebi i značaj koji imaju za promociju države. Njihova istrajnost pokazuje da granice postoje samo kako bi se rušile, a snovi iznova ostvarivali u čemu ih nosi pripadnost reprezentaciji i državi.

- Danas je prilika da izrazimo duboku zahvalnost svim onim sportistima koji su ostvarili vrhunske rezultate, kao i da izrazimo želju da svi oni koji imaju čast da nose reprezentativni dres Crne Gore da na budućim takmičenjima ostvare vrhunske rezultate i pokažu kako se istinski bori za svoju državu i radost svakog našeg građanina. Neka vaša ljubav prema sportu nastavi da bude inspiracija mlađim generacijama, a vaša postignuća neka nas uvijek podsjećaju na snagu zajedništva i timskog duha. Danas je dan kada reprezentativci i građani trebaju da osjećaju zajednički duh ljubavi prema reprezentaciji, a svi smo dužni da vodimo računa o tome da taj duh zajedništva i ljubavi nikad ne ugrozimo, saopšteno je iz Ministarstva.

S obzirom na to da je 2024. Olimpijska godina, iz Šćekićevog resora porčuju da im je želja da što više naših reprezentativaca i reprezentacija obezbijede vize za Pariz i da na sportskim borilištima u Francuskoj postignu najbolje rezultate.

- Vlada Crne Gore je kao jedan od svojih ključnih prioriteta postavila oblast sporta, što se najbolje pokazuje kroz rekordan budžet opredijeljen za rad krovnih organizacija sporta i sportskih saveza, i predanost da kroz izmjene i dopune Zakona o sportu i Strategiju razvoja sporta stvorimo održiviji ambijent za razvoj našeg sporta. Sportistima, sportskim radnicima, menadžmentima sportskih kolektiva, kao i svim ostalim poslenicima sportske oblasti, čestitam Dan reprezentacija, uz želje da vas uspjeh uvijek prati na vašem sportskom putovanju, ponos i radost obasjavaju u svakom trenutku a zajednički trenuci na terenu da budu vječna inspiracija za sve nas, zaključuje se u saopštenju Ministarstva sporta i mladih. 

Ministarstvo sporta i mladih će, u saradnji sa sportskim oraganizacijama, organizovati niz aktivnosti u cilju obilježavanja Dana reprezentacija.                                          

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:10