Karlos Alkaras / EPA-EFE-FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA
09/06/2023 u 20:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Alkaras: Ako neko kaže da nije nervozan kad treba na teren sa Đokovićem, taj laže

Mladi Španac poražen od Đokovića u polufinalu Rolan Garosa

Španski teniser Karlos Alkaras nije uspio da se plasira u svoje drugo Gren slem finale u karijeri.

Njega je u najiščekivanijem meču sezone sa 3-1 u setovima porazio Novak Đoković, a Alkaras je u drugoj polovini meča imao velikih problema sa grčevima, o čemu je govorio i na konferenciji za medije.

Novak je u polufinalu protiv 20-godišnjeg Španca pobijedio rezultatom 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, a teniser iz Mursije imao je problema sa grčevima u završnom dijelu duela.

„Postojala je velika tenzija zbog meča. Počeo sam jako nervozno, a igrali smo dva intenzivna seta – dobre i teške razmjene, drop šotovi, sprintevi… Kombinacija mnogo faktora, ali glavna je tenzija koju sam osjećao u prva dva seta“, započeo je 20-godišnji Španac.

Potom su krenuli i bolovi.

„Prvo sam osjetio grč u ruci, a na početku trećeg seta u svakom dijelu tela, ne samo u nogama. Bilo mi je teško da se krećem u trećem setu, u četvrtom sam imao malu šansu, ali bilo je teško“, objašnjava prvi igrač ATP liste.

„Vjerovatno je i do Novaka“, rekao je Alkaras uz osmijeh.

„Nije lako igrati s Novakom, legendom našeg sporta. Ako neko kaže da nije nervozan kad treba na teren sa Đokovićem, taj laže. Polufinale slema, nervoza je svakako tu, a još više kada se igra s Novakom. Nadam se da će sljedeći put biti drugačije, ali nervoza će sigurno i tada biti prisutna.“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:02