Novak Đoković / -FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO
02/03/2023 u 20:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Blejk: Zatražili smo izuzeće za Đokovića da bi mogao da igra u Majamiju

Sada su na potezu američke vlasti

Direktor Masters turnira u Majamiju Džejms Blejk se nada da će najbolji igrač svijeta Novak Đoković igrati na tom turniru.

Srbin je dostavio dokumentaciju i podnio molbu za dobijanje posebne dozvole za ulazak u SAD, kako bi zaigrao na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, pošto američke vlasti i dalje ne dozvoljavaju boravak nevakcinisanim strancima.

- Pravila se zvanično mijenjaju 11. maja, ali mi smo od američke vlade zatražili izuzeće, jer zaista ne vidimo da njegovo igranje ovdje predstavlja opasnost. Oni su taj datum postavili zbog kalendara, ali turnir ne možemo da organizujemo poslije 11. maja pa bismo voljeli da Đoković igra ovdje. Istakli smo činjenicu da bi to bilo dobro za privredu, zajednicu Majamija i za ljubitelje tenisa širom svijeta koji žele da vide velikog šampiona u ovom gradu - rekao je Blejk.

Masters u Majamiju biće odigran od 22. marta do drugog aprila.

- Vidjećemo da li je djelotvorno, ali nažalost ništa nije u našim rukama. Pozvan je, na listi je učesnika... Osvajao ovaj turnir šest puta i voljeli bismo da ima priliku da igra za sedmi trofej. Uradili smo sve što smo mogli. Ako Đokoviću bude dozvoljeno da igra u Indijan Velsu bićemo spremni da ga dočekamo i u Majamiju - zaključio je Blejk.

Dodao je da su organizatori turnira u Majamiju dodijelili specijalne pozivnice za učešće Austrijancu Dominiku Timu i Britanki Emi Radukanu. Masters u Indijan Velsu je na programu od 8. do 19. marta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:35