Матеј и Иван Сабанов / - Фото: Друштвене мреже
17/11/2021 u 16:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Браћа која су наступала за Хрватску одлучили да играју за Србију и то због Ђоковића

Близанци Иван и Матеj Сабанов (29) одлучили су у будућности умjесто за репрезентациjу Хрватске играти за селекциjу Србиjе.

Медиjи у Хрватскоj пишу да jе риjеч о тенисерима рођеним у Суботици, коjи су ове године без изгубљеног сета освоjили АТП у Београду.

Иван и Матеj Сабанов прву ИТФ титулу освоjили су у Сомбору приjе осам година, а jедан од разлога због коjег су одлучили да играју за Србиjу, умjесто за Хрватску, лежи у Новаку Ђоковићу.

- Новак нам jе дао све. Дао нам jе наjболjе могуће услове. Подршка Новака Ђоковића jе нешто што се не може описати риjечима. Он jе наш идол одувиjек и особа коjоj се дивимо. Сваки његов савjет изузетно jе вриjедан за наше кариjере и велика нам jе част што имамо прилику да учимо од таквог тенисера. Тренирали смо код њега, пружио нам jе наjбоље могуће услове и то jе оно што нам jе стварно требало - рекао jе Матеj Сабанов за Jутарњи.

Поменути двоjац од 15. године живи у Осиjеку, а њихова одлука изазвала jе пуно пажње тамошње jавности коjа, jасно, тешко прихвата jедну такву одлуку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 08:08