Novak Đoković uspješno startovao u Ženevi / EPA-EFE-SALVATORE DI NOLFI
23/05/2024 u 15:05 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đoković na startu RG protiv Erbera, Zverev i Nadal igraju derbi

Težak put u Parizu čeka srpskog asa koji brani tron

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odbranu titule na Rolan Garosu započeće protiv Francuza Pjer-Iga Erbera.

Ukoliko uspješno arhivira prvu prepereku njegov rival u drugoj rundi biće bolji iz okršaja Roberta Karbaljesa Baene i Konstanta Lestijena. U trećoj rundi potencijalni rivali srpskom asu su Lorenco Muzeti i Gael Monfis, a u osmini finala Amerikanac Tomi Pol.

Novaku je u četvrtfinalu projektovan rival Kasper Rud kojeg je dobio u prošlogodišnjem finalu, ali mu se Norvežanin revanširao nedavno na mastersu u Monte Karlu.

U polufinalu Novak bi mogao da igra protiv Njemca Aleksandera Zvereva, šampiona mastersa u Rimu koji će u prvom kolu igrati veliki derbi protiv Rafaela Nadala, koji je pehar "Kupa musketara" podizao čak 14 puta.

Janik Siner i Karlos Alkaras su u drugoj polovini "kostura" i sa njima bi Novak mogao da se sastane u finalu. Rival Karlosa Alkarasa na startu biće kvalifikant, dok će Siner za protivnika imati Amerikanca Krisa Jubenksa.

Rivale su saznali i ostali srpski predstavnici. Dušan Lajović odmjeriće snage protiv Rusa Romana Safijulina, Miomir Kecmanović čeka kvalifikanta, protivnik Laslu Đereu biće Njemac Danijel Altmajer.

Najbolja teniserka svijeta Iga Švjontek na startu će igrati sa kvalifikantkinjom, a u pohodu na četvrti trofej u Parizu u drugom kolu projekovan je duel Poljakinje sa Naomi Osakom.

Srpska teniserka Aleksandra Krunić na startu će igrati sa kvalifikantkinjom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 17:32