Novak Đoković / EPA-EFE-JAMES ROSS
08/03/2024 u 10:10 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đoković najavio učešče na Olimpijskim igrama 2028.

-Postaje sve teže i teže, ali ja i dalje volim ovaj sport i još uvijek se takmičim na najvišem nivou - istakao je srpski teniser

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da ne isključuje mogućnost da nastupi i na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, koje će se održavati 2028. godine. Iako će tada imati 41 godinu, osvajač jedne bronzane medalje misli da to nije u potpunosti nerealan scenario.

-Sve je na kartama, samo ne znam koliko mi je karata ostalo! Još je daleko do razmišljanja o Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, ali pomisao na to me, naravno, uzbuđuje. Volio bih da igram to, ali još uvijek ne mogu da se posvetim tome - rekao je Đoković.

Ipak, svjestan je i da ga godine sustižu.

-Postaje sve teže i teže, ali ja i dalje volim ovaj sport i još uvijek se takmičim na najvišem nivou. Još uvijek sam broj jedan, tako da trenutno osjećam da želim da nastavim dalje, da nastavim da pokušavam da napravim više istorije - dodao je Đoković.

Posle povlačenja Rafaela Nadala sa turnira u Indijan Velsu poteglo se i pitanje da li je to konačno kraj „velike trojke“.

-Za naš sport je lijepo što smo imali nevjerovatna rivalstva koja su obilježila nevjerovatne dvije decenije. S obzirom na to da se Rodžer povukao, a Rafa uopšte ne igra mnogo, čudan je osjećaj. Pokušavam da pronađem novog rivala i imao sam nekoliko sjajnih mečeva sa Kalosom Alkarasom i Janikom Sinerom u poslednje vrijeme, ali Rodžer i Rafa su i dalje dva najveća rivala koje sam ikada imao - zaključio je Novak Đoković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:23