Novak Đoković / EPA-EFE-FOTO: EPA/JOEL CARRETT
26/01/2024 u 11:38 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ESPN: Šampiona ne smijete otpisati

„Gazeta delo sport“ je uspjeh svog tenisera donio uz naslov: „Siner na Olimpu, pobijeđen Đoković"

Poraz Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena odjeknuo je kao bomba u svjetskim medijima. Gotovo svi su prenijeli ovu informaciju, a najoštrije je pisala španska „Marka“, koja je stavila naslov: „Siner ubio Đokovića“. Madridski dnevnik ističe da je Srbin poražen na Australijan openu posle 2.195 dana.

-Svježina 23-godišnjaka je bila kontrast negativnom jeziku tijela 36-godišnjeg Đokovića koji neće imati još mnogo prilika da upiše svoje ime u rekord takmičenja - piše „Marka“.

I američki ESPN ističe da je bilo dosta razloga koji su pokazivali da bi Siner mogao da pokvari Đokovićev napad na 25. Grend slem, ali i da je Đoković pobijedio sam sebe na način na koji se retko viđa.

-Verzija Novaka Đokovića koja je zakoračila na teren „Rod Lejver arene“ je nešto što ranije nije viđeno u Melburn Parku, objektu gdje je on skoro obavezno igrao najbolji tenis u svojoj bogatoj karijeri. Upozoravajući znakovi si viđeni od otvaranja meča - piše ESPN.

Međutim, Amerikanci naglašavaju i da svako ko otpiše Đokovića to čini na svoju odgovornost.

-Ovaj poraz će vjerovatno imati uticaja. Vrijeme ga je konačno stiglo. Ali, šampiona ne smijete otpisati. Đoković je imao loš dan. Dešava se. Bez obzira na to šta se desi u nedjeljnom finalu, Đoković će ostati svjetski broj 1. I, u doglednoj budućnosti, on će i dalje biti igrač sa najvećom vjerovatnoćom da osvoji bilo koji turnir na kome učestvuje - ističe ESPN.

„Dejli mejl“ donosi naslov „Nema povratka za Novaka“, a u tekstu navode da je Novak prvi put posle šest godina izgubio na Australijan openu.  „Gardijan“Novakov poraz ispratio sa naslovom „Siner prekinuo epsku seriju Novaka Đokovića od 33 meča bez poraza za finale Australijan opena“, a  sličan naslov imao je i „Miror“:  „Novak Đoković je doživio šokantan poraz u polufinalu posle 33 meča bez poraza“.

Francuski „Lekip“ donosi naslov „Kralj je pao“, a „Gazeta delo sport“ je uspjeh svog tenisera donio uz naslov: „Siner na Olimpu, pobijeđen Đoković!“

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 07:41