/ Фото: Твитер
07/07/2021 u 19:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новак Ђоковић: Не јурим ни Федерера, ни Надала већ пишем своју историју

Привилегован сам што сам дио историје спорта који волим, каже српски тенисер

Српски тенисер Новак Ђоковић истакао је да не јури Роџера Федерера и Рафаела Надала, већ да пише своју историју.

Ђоковић је данас побиједио Мартона Фучовича 6:3, 6:4, 6:4 и пласирао се у 10. полуфинале на Вимблдону. Сада га двије побједе дијеле од 20. гренд слема.

Ипак, конференција након меча је почела необичним питањем. Наиме, новинар је упитао Новака како се осјећа као ‘лоши момак’ који јури Роџера Федерера и Рафаела Надала све ове године.

- Не сматрам да сам лош момак. То је можда твоје мишљење. Не јурим никога. Идем својим путем, пишем своју историју. Наравно, привилегован сам што сам дио историје спорта који волим. Kао што сам рекао на терену, знам статистичке податке. Они ме мотивишу да играм најбоље што могу на турнирима који су најважнији - рекао је Новак.

Ђоковић је одлично почео меч против Фучовича, повео је 5:0, а онда су се ствари мало закомпликовале.

- Чини ми се да је било вјетровито, поготово у последњих неколико мечева. Онда се јавља и ментална борба, јер се некада не осећате добро. Ако ноге не раде како треба, онда ћете се наћи у невољи. Имао сам успона и падова. Одиграо сам одлично тих првих пет гемова, после смо дуго играли. Генерално, добро сам играо до сада на турниру, нисам потрошио превише енергије до сада. У наредном мечу морам да будем на висини задатка од првог до последњег поена- каже Ноле. 

За мјесто у финалу први рекет свијета ће се борити против Дениса Шаповалова.

- Kонстантно је у врху последњих неколико година, иако су можда људи очекивали да буде Топ 10, можда и Топ 5. Можда му недостају победе у великим мечевима. Ипак, чини се да је зрелији. Игра лијевом руком, одлично сервира, осјећа се добро на мрежи. Мислим да је унаприједио кретање - оцијенио је Ђоковић.

Како је казао, кад се добро сервира, немате много шанси, поготово на трави.

- Гледао сам његов меч против Мареја. Одлично се осјећа, игра импресивно. Биће то највећи тест за мене на турниру ове сезоне, што је и очекивано. Ово је полуфинале. Радујем се том мечу. Биће борба, и мораћу да покажем своју најбољу игру- поручио је Новак. 

Извор: Спорт клуб 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:41