Karolina Voznijacki / -FOTO: WTA
26/05/2024 u 14:07 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Voznijacki nije dobila "vajld kartu" za Rolan Garos

Dankinja nije željela da igra kvalifikacije

Danska teniserka Karolina Voznijacki, koja je 2010. bila prva na WTA listi, osvojila Otvoreno prvenstvo Australije i dva puta igrala u finalima Ju-Es opena, nije dobila vajld kartu za glavni žreb za Rolan Garos.

Voznijacki, koja je sada 119. teniserka svijeta, ne želi da igra kvalifikacije i odustala je od ovog turnira.

- Karolina je rekla da neće igrati u kvalifikacijama. Nije se džabe cio život trudila, pa sad ponovo počinje kao da je juniorka - rekao je njen otac Pjotr poljskim medijima:

Teniski savez Francuske podijelio je osam pozivnica za dva dijela žreba singla, a 12 je pripalo Francuzima i Francuskinjama.

Na kraju nije bilo mjesta za Voznijacki, koja se vratila na teren poslije tri i po godine pauze.

Nije bilo vajld karte čak ni za bivšu šampionku US Opena Emu Radukanu, koja je takođe odbila da se takmiči u kvalifikacijama.

- Karolina je savršen primjer koliko je ženski tenis patološki. Moja ćerka nema zaštićeni plasman jer je napravila dugu pauzu i to je u redu. Zar ne vrijedi pomoći djevojci koja je odlučila da se vrati poslije tri godine? WTA se ponaša amaterski. Ispostavilo se da kada neko poput Voznijacki želi da se vrati, ona nije poželjna. Od prošle godine sve specijalne pozivnice su u vlasništvu organizatora turnira i tu WTA pere ruke. Kakav je efekat? Pa ovo – u Rimu su svi ti pozivi dobili Italijani. Razumijem da se mladi igrači unaprjeđuju, ali kako dati pozivnice teniseru koji nije ni među prvih 1000 na listi - rekao je Pjotr.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 04:47