Istraga protiv načelnik au MUP-u / - NET
05/08/2022 u 15:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Beograd: Istraga protiv načelnika u MUP-u zbog zloupotrebe službenog položaja

Načelnik Kriminalističko-obavještajnog rada u MUP-u optužen zbog pozajmljivanja službenih registartskih tablica grčkom državljaninu F.B. koje je lično zadužio u policiji

Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sprovodi dokazne radnje protiv D. S. (44) zbog postojanja osnova sumnje da je od februara do aprila 2020. godine zloupotrijebio službeni položaj, kao načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajni rad u MUP-u.

Sumnja se da je D. S. drugookrivljenom državljaninu Grčke F. P. pribavio korist, tako što mu je omogućio da koristi registarske tablice MUP-a sa pripadajućom registarskom nalepnicom i knjižicom za vozilo MUP-a, koji je lično zadužio.

F. P. je, sumnja se, pomenute službene tablice MUP-a postavio na vozilo marke "škoda super B", a potom vozilo koristio u saobraćaju u Beogradu u navedenom periodu, uz upotrebu blinkera.

Na ovaj način je D. S. je omogućio F. P. da neovlašćeno upotrebljava službene registarske oznake MUP-a i koristi privilegovan status u saobraćaju koji imaju vozila MUP-a, shodno odredbama Zakona o policiji, a posebno u pogledu odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje regulišu pravo prvenstva prolaza, kao i upotrebu zvučnih i svetlosnih signala (blinkeri, sirene).

Krivičnom prijavom Službe unutrašnje kontrole MUP-a, D. S. se na teret stavlja krivično djelo "zloupotreba službenog položaja", a F. P. krivično djelo "posebni slučajevi falsifikovanja isprave".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. februar 2024 20:58