/ -Фото: Инстаграм
04/06/2021 u 07:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Детонације као усред рата: Експлозије у фабрици у Чачку, радници и грађани евакуисани

Полиција још не дозвољава приступ фабрици

Серија снажних експлозија у фабрици "Слобода" потресла је синоћ Чачак од 1.30 сати  и трајала је око два и по сата, све до 4 ујутру. 

Полиција још не дозвољава приступ фабрици, а грађани у близини фабрике су евакуисани, док су неки провели ноћ у подруму.

Становници Чачка кажу да се могу видети трагови експлозије по аутомобилима,  а на неким кућама су попуцала и стакла, пише РТС.

Грађани тврде да се још увијек могу чути детонације у околини фабрике, али су оне мањег интензитета.

Према досад расположивим подацима, ради се о огромној хаварији у тој војној фабрици у којој се на лагеру налазе велике количине муниције.

image
Фото: Инстаграм

Градоначелник Чачка Милун Тодородвић саопштио је да нема настрадалих, а сви радници су на вријеме евакуисани на сигурно.

- Нема разлога да грађани буду забринути. Евакуисано је 30 радника компаније и околно становништво. На лицу мјеста су припадници ватрогасних јединица СВС и ватрогасне јединице компаније Слобода - изјавио је он.

Мјештани тврде да је чакдва и по сата после прве експлозије Чачак је изгледао и звучао као да је усред рата. Детонације су наставиле да се смјењују из секунде у секунду несмањеном жестином све до 4 ујутру, када су коначно утихнуле.

Према извјештајима са лица мјеста, експлозије су на кратко почеле да се стишавају после 2.30 сати, односно сат времена после избијања хаварије, а затим су се поново појачале. Kако јављају очевици, двије најјаче детонације овог  јутра одјекнуле су једна за другом у 3.20 и 3.22 сата и затресле су цеи град.

Експлозије су изазвале панику међу житељима Чачка, поготово унима који живе у околини фабрике "Слобода". Kако је пренијела "Морава инфо", из Сектора за ванредне ситуације апеловали су на грађане који живе у близини фабрике да не излазе из кућа.

"Морава инфо" је јавила да је експлодирао магацин топовских граната у Придворици, у фабричком комплексу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:58