/ Shutterstock
13/04/2024 u 12:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Finansijska pomoć i vaučeri oboljelima od rijetkih bolesti u Srbiji

Oboljelima od rijetkih bolesti i njihovim porodicama je od januara dostupna finansijska podrška - jednokratna pomoć u iznosu od 25.000 dinara, vaučeri za ljekove i medicinska sredstva od 35.000 dinara i vaučeri za rehabilitaciju od 50.000 dinara, saopštilo je danas Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

U saopštenju se navodi da na ovaj način oboljeli i njihove porodice mogu da dobiju najmanje 110.000 dinara.

- Ovakav vid podrške oboljelima od retkih bolesti i njihovim porodicama omogućena je od kraja januara, kada je počela isplata jednokratne finansijske pomoći i dodjela vaučera - istakli su u saopštenju.

Dodali su da je država svjesna značaja podrške koju pruža oboljelima od retkih bolesti i njihovim porodicama i da će i dalje nastaviti da radi na jačanju te pomoći, kako bi oboljeli i porodice imali još kvalitetnije uslove za život.

- Upravo to je i osnovni cilj Grupe za podršku porodicama sa djecom koja su oboljela od retkih bolesti i ostalima koji su oboljeli od rijetkih bolesti, koja je nedavno formirana u okviru Ministartva za brigu o porodici i demografiju - navedeno je u u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:20