/ - FOTO: UNSPLASH - WILLY WO WILLYWO- AVION, ILUSTRACIJA
18/02/2024 u 21:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Incident na aerodromu Nikola Tesla: Avion poletio sa pola piste, trupom zakačio svjetla

Bezbjednost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku, dodaje se u saopštenju koje je prenio Tango Six

Poletanja i sletanja na beogradskom aerodromu bila su suspendovana nešto manje od sat vremena zbog vanrednog događaja prilikom poletanja aviona Maraton erlajnza (Marathon Airlines), avio-kompanije koja obavlja letove za Er Srbiju, prenosi Tango Six, prenosi N1.rs.

Kako Tango Six saznaje, letjelica se bezbjedno vratila na aerodrom Nikola Tesla, bez povrijeđenih.

Avion koji je učestvovao u vanrednom događaju bio je Embraer 195LR (OY-GDC) na liniji JU324 do Dizeldorfa. Iako avion leti na redovnim linijama Er Srbije njime, kako je Tango Six izvještavao u junu prošle godine, ne upravljaju letačke posade Er Srbije. Redovne operacije na Nikoli Tesli su sada nastavljene.

Kako Tango Six saznaje, letjelica je prilikom poletanja imala dodir trupa sa prilaznim svjetlima suprotnog pravca piste. Razlog je, po svemu sudeći, pogrešna pozicija za poletanje, odnosno avion je poleteo gotovo sa pola piste, otprilike sa pozicije sa koje je bilo 1.300 metara do kraja piste. Umetnuta pista ima 3.500 metara, za poletanje putničkih aviona se, zbog raznih faktora, obično koristi 3.100 metara.

Sličan incident, prilikom poletanja sa istog pravca (ali stare) piste dogodio se avionu Flaj Dubaija, prenosi Tango six podsjećajući da se. taj incident dogodio na današnji dan 18. februara, prije dvije godine.

Kako je za Tango Six izjavila srpska nacionalna avio-kompanija, avion je bezbjedno sletio na beogradski aerodrom.

- Let Er Srbije JU324 iz Beograda do Diseldorfa, koji je obavljala partnerska kompanija, vraćen je u Beograd, zbog tehničkih razloga. Er Srbija žali zbog neprijatnosti i čini sve što je u njenoj moći da osigura da se let nastavi što je moguće prije - navela je Er Srbija.

Bezbjednost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku, dodaje se u saopštenju koje je prenio Tango Six.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:14