Milan Knežević / - DNP
04/05/2024 u 12:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević čestitao Vučeviću: Uvjeren sam da ćete na najbolji način voditi novu srpsku Vladu

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević čestitao je Milošu Vučeviću povodom izbora za predsjednika Vlade Republike Srbije.

- U ime svih članova i simpatizera DNP-a, kao i u svoje ime, čestitam Vam na izboru za predsjednika Vlade Republike Srbije, uvjeren da ćete na najbolji način voditi novu srpsku Vladu, imajući u vidu prosperitetu države na njenom putu u složenom trenutku za Srbiju danas, uz kampanju za afirmaciju nacionalnih i sveukupnih interesa - rekao je Knežević.

On kaže da vjeruje da će Vučević uspješno voditi Vladu Srbije, u kojoj će ministri odgovoriti svim složenim zadacima, afirmišući saradnju Srbije sa Crnom Gorom i svim ostalim državama u regionu i šire.

- Posebno stoga što Srbija iskreno želi mir i saradnju uz doprinos politici mirnog i stabilnog Balkana, uz jačanje srpske ekonomije i veza sa ostalim državama na putu priključenja jedinstvenom evropskom tržištu. Imponuje i Vaš generalni stav da je Evropska unija i dalje strateški cilj Srbije, i da se u spoljnoj politici, uz dobre odnose sa SAD, nećete odreći ni strateškog partnerstva sa Ruskom Federacijom i Kinom, prijateljskim državama koje daju doprinos izbalansiranoj, bipolarnoj politici u svjetskim okvirima - naveo je Knežević.

On pozdravlja i ocjenu Vučevića da Srbiju iskustvo uči da je velike sile mogu poraziti, ali ne i poniziti, čime ističete prepoznatljivo nacionalno dostojanstvo svoje zemlje, posvećene odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

- Vaš ekspoze afirmiše i ciljeve na unutrašnjem planu, među kojima se izdvajaju nova ulaganja u industriju i vojsku, u izgradnju puteva, željeznice, uz ulaganja u kulturu i afirmaciju Srbije porodičnih vrijednosti, pri čemu u Srbiji niko neće biti ugnjetavan po osnovu nacionalne, vjerske i seksualne pripadnosti, shodno već postojećim zakonima Srbije. Imajući u vidu sve navedene programske odrednice rada nove Vlade sa Vama na čelu, želim Vam srećan rad u korist Srbije, na dobrobit svima u regionu i šire - zaključio je Knežević.

Vučević Spajiću: Nadam se da će se dobre namjere potvrditi i djelima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 14:50