Miroslav Lajčak / - EPA
18/04/2024 u 19:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lajčak: Naredne nedjelje nastavak razgovora Beograda i Prištine

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je bio domaćin niza bilateralnih sastanaka sa glavnim pregovaračima Kosova i Srbije radi nalaženja privremenog rešenja za one koji su najviše pogođeni odlukom Centralne banke Kosova o ukidanju dinara.

Strane su se složile da nastavimo napore sledeće nedjelje, napisao je Lajčak na društvenoj mreži Iks.

U Briselu su nastavljeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a glavna tema ponovo je bila odluka Centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na Kosovu.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da u Briselu nije bilo trilateralnog sastanka Srbije, Kosova i EU, jer, prema njegovim riječima, kosovska strana nije željela da razgovara o srpskom predlogu za rešenje pitanje upotrebe dinara na Kosovu.

Beograd će prihvatiti narednu rundu pregovora koja će se održati naredne nedjelje, dodao je on.

Lajčak, kako su ranije prenijeli mediji u Srbiji, sastao se odvojeno sa delegacijama dve strane. Kosovsku delegaciju je predstavljao glavni pregovarač Besnik Bisljimi. Pre toga, poslednji sastanak pregovarača Beograda i Prištine, posvećen uredbi centralne banke u Prištini, bio je početkom aprila u Briselu.

Lajčak: EU spremnija nego ikada za proširenje na Zapadni Balkan

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:05