/ Boško Obradović
25/02/2023 u 14:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lider Dveri: Vučiću, ne potpisuj ništa oko Kosova dok se ne završi rat u Ukrajini

To je put u nestabilnost i nemir, kao i dugoročnu bezbjednosnu prijetnju za čitav region, a ne samo za Srbiju, kazao je Obradović

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ocijenio je da Srbija ne treba da potpisuje nijedan ugovor oko Kosova dok se ne završi ukrajinska kriza.

- Ništa ne treba potpisivati pre kraja ukrajinske krize, a posebno ne zapadne ultimatume po ubrzanoj proceduri - rekao je Obradović za list Nova, povodom sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u ponedeljak u Briselu.

On je rekao da bi potpisivanje francusko-njemačkog sporazuma za rešavanje kosovskog pitanja direktno vodilo u stvaranje „velike Albanije“.

- To je put u nestabilnost i nemir, kao i dugoročnu bezbjednosnu prijetnju za čitav region, a ne samo za Srbiju - rekao je Obradović.

On smatra da je Vučić već pristao na francusko-njemački sporazum i da je samo pitanje ko će ga potpisati, da li Vučić ili premijerka Ana Brnabić.

- Vučić grozničavo traži da dobije nešto zauzvrat sa čim bi pokušao da opravda ovu izdaju pred građanima Srbije, iako je to nemoguća misija - zaključio je Obradović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:28