/ - FOTO: PRINTSCREEN/KURIR TV
28/02/2024 u 15:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Likvidacije škaljaraca - u akciji "Vertikala" uhapšeno 10 osoba: "Organizatori Zvicer, Šarić i Belivuk"

Kad je riječ o Radoju Zviceru, na pitanje novinara kako ide potraga za njim, rečeno je da je to operativni podatak i da na to pitanje odgovor ne može biti dat

Povodom međunarodne akcije u kojoj je učestvovala srpska policija, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova održali su konferenciju za medije na kojoj je saopšterno da je jedan od organizatora ove grupe Radoje Zvicer, piše Kurir.rs.

- Ovom akcijom zadat je ozbiljan udarac organizovanom kriminalu. Riječ je o međunarodnoj akciji kodnog imena Vertikala u kojoj je uhapšeno 10 osoba. Riječ je između ostalog o ubistvu Alana Kožara, to jest ubistvima u Atini i na Krfu. Kao organizatori su označeni Radoje Zvicer, Darko Šarić, Veljko Belivuk - kazao je načelnik UKP MUP Ninoslav Cmolić.

(VIDEO) Međunarodna akcija: Zbog likvidacije četiri škaljarca uhapšeno još osam osoba

Riječ je o ubistima Alana Kožara, Damira Hadžića, Igora Dedovića, Stevana Stamatovića i ranjavanju Stamatovićeve supruge Mileve.

Načelnik Cmolić je pojasnio da je akcija sprovedena u saradnji sa BIA, policijama FBiH i Republike Srpske, te policijama Španije i Grčke.

Hapšenja su izvršena na teritoriji Srbije, Srpske, Španije i Grčke, a slobode je lišeno 10 osumnjičenih pod sumnjom da su izvršili najteža krivična djela - dva teška ubistva i teško ubistvo u pokušaju.

Predato je 18 krivičnih prijava a vođena je višegodišnja istraga i operativni rad u saradnji s Europolom koji je rezultirao hapšenjem sledećih osoba: Milinko Brašnjević, Dušan Jovanović Giba, Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojinović, Abaz Rabi, Nataša Dedić, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Rade Stojićević.

Organizatori navedene kriminalne grupe su Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk a krivičnom prijavom su obuhvaćeni i Ratko Živković Zemo, kao i Milovan Zdravković zvani Teg, ali i druga lica, piše Kurir.

Cmolić se zahvalio Tužilaštvu za organizovani kriminal, BIA, španskoj i grčkoj policiji, Europolu, te ministru Bratislavu Gašiću koji je pružio podršku i sve neophodno za neometan rad.

Kad je riječ o Milinku Brašnjeviću, za kog se već neko vrijeme smatralo da nije živ, on je uhapšen na teritoriji Španije a visoki zvaničnici MUP-a su naglasili da su već dugo imali operativni podatak da je on živ posle čega mu se ušlo u trag i došlo do ovog hapšenja.

(Kurir.rs/KurirWeb)

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:26