/ RTS
23/06/2023 u 12:11 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Majci ubice iz Ribnikara privremeno zabranjeno da proda imovinu

Ova mjera može da traje do okončanja pravosnažnog postupka. Na sudsko rješenje je dozvoljena žalba, ali ona ne odlaže izvršenje

Viši sud u Beogradu donio je rješenje kojom je majci dječaka K.K. koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” izvršio masovno ubistvo, privremeno zabranjeno da otuđi nepokretnosti, javlja N1.rs.

Kako je rečeno, mjera je donijeta na prijedlog povjerilaca, odnosno članova porodice jednog od ubijenih učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“, kako bi se obezbijedilo novčano potraživanje u parničnom postupku zbog duševnog bola.

Ovom mjerom, kako je objašnjeno, majka dječaka koji je usmrtio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, ne može da otuđi, odnosno proda nepokretnosti čiji je vlasnik, što je zabilježeno i u katastru.

Povjerioci u parničnom postupku imaju rok od 30 dana da pokrenu postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliskog lica.

Ova mjera može da traje do okončanja pravosnažnog postupka. Na sudsko rješenje je dozvoljena žalba, ali ona ne odlaže izvršenje.

Prema našim saznanjima, riječ je više nepokretnosti na teritoriji Beograda.

Takođe, određen je rok od 30 dana u kojem su članovi porodice jednog od ubijenih učenika dužni da pokrenu parnični postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliskog lica.

Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio V.K. ocu dječaka da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu.

On se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti. Sumnjiči se da je obučavao K. K. da puca, kao i da nije obezbijedio svoje oružje po zakonu.

Podsjećamo da je K. K. (13), 3. maja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu škole.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 14:33