Danka Ilić / - FOTO: AMBERAALERT
11/05/2024 u 13:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

MUP Srbije: Utvrđuju se okolnosti smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da Sektor unutrašnje kontrole prikuplja informacije i utvrđuje činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D, brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole u MUP-u, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D, osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

MUP napominje da policijski službenici, tokom navedenog postupka, postupaju u potpunosti u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, prenosi Klix.ba.

Ukoliko bude ustanovljeno da je bilo zloupotreba i prekoračenja ovlašćenja prilikom postupanja prema preminulom D. D, dodaje MUP, Sektor unutrašnje kontrole pokrenuće odgovarajuće zakonske mjere protiv onih koji su prekršili zakon i policijsku etiku, a javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena.

Još se traga za tijelom Danke Ilić

- Naslovi koji su se pojavili u pojedinim tabloidima su tendenciozni i netačni i imaju za cilj vršenje pritiska na pripadnike MUP-a, koji svoj posao rade profesionalno i u skladu sa zakonom - piše u saopštenju.

Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu ovlastilo je ranije Više javno tužilaštvo u tom gradu da preuzme radnje i mjere radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je 7. aprila preminuo D. D. u Policijskoj stanici u Boru tokom zadržavanja.

D. D. je u policiji tada zadržan po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru zbog sumnje da je pomagao svom bratu D. D. da sakrije tijelo devojčice.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je po prispeću obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu u Beogradu o njegovoj smrti, podnijelo predlog za supstituciju nadležnosti u ovom postupku, a u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja.

Dvogodišnja djevojčica Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju.

Tijelo djevojčice još nije pronađeno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 09:04